Misschien heb je nog nooit van Michael Fux gehoord, maar je hebt zijn auto’s waarschijnlijk wel eens gezien. De Amerikaanse matrassen-magnaat heeft namelijk iets met felle kleuren. Bij het afgelopen Pebble Beach Concours zagen we een McLaren 720S en een Rolls-Royce Dawn in de kleur ‘Fux Fuchsia’ en een wit lederen interieur. Het zal niet iedereen zijn smaak zijn, maar wij vinden dat deze, eh, creativiteit een applausje verdient.

Meneer Fux heeft nu zijn McLaren Senna in ontvangst genomen – de eerste in de VS. Senna’s zijn in alle kleuren al spectaculair, maar de auto van Fux is onder handen genomen door McLaren Special Operations. De body van naakt koolstofvezel was pas na 1.000 manuren klaar en heeft de kleur ‘Fux Green’. De lederen bekleding is dezelfde kleur als zijn 720S. In het interieur is al het koolstofvezel ook ‘Fux Green’ en de bekleding heeft groene stiksels.

Hij ziet er bijna te onberispelijk uit om erin te rijden, nietwaar? En al helemaal niet tot de limiet op een circuit. Je weet wel, waar de McLaren Senna eigenlijk voor gemaakt is. We willen niet eens weten wat de kosten zijn van deze ‘green carbon’ McLaren Senna, maar we gaan ervan uit dat meneer Fux (geinige naam trouwens voor iemand die zijn geld in met bedden verdient) er een leuk aantal matrasjes extra voor heeft moeten verkopen.

Wil je deze creatie vaker zien? Die kans krijg je volgende maand op het Pebble Beach Concours.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie