Nederlanders bestellen in een dolle bui een tintje donkerder grijs, om de dealer in paniek na drie dagen te bellen om hun bestelling te wijzigen naar normaal grijs. Hoe haalden ze het in hun hoofd? In Amerika lijken de mensen zich wat minder druk te maken over restwaarde. Misschien omdat ze auto’s niet met hun eigen geld kopen, of misschien is het een cultuurding. Wij hebben geen idee, maar voor 2.500 dollar kon je aldaar een speciale kleur bestellen op je Volkswagen Golf R, en er waren zowaar mensen die dat deden. Bijna tweehonderd in één jaar. We gokken dat het gewilde modelletjes worden in de toekomst.

Volkswagen Amerika bood onder het Spektrum-programma 40 speciale kleuren aan voor de Volkswagen Golf R, waarvan veel een knipoog naar het verleden zijn. Bijvoorbeeld Nogaro Blue, de kleur van de oude Audi RS-modellen. Of wat dacht je van Mars Red, de kleur op de eerste Golf GTI? De gele Golf R op de foto’s draagt Glinster Yellow (of Glinster Gelb), één van de kleuren op de vreemde Golf Harlequin. Viper Green, de felgroene kleur die je op de foto’s ziet, was de populairste kleur van alle 40 lakken. 17 procent van alle Spektrum-klanten koos de kleur die in 2008 al op de Scirocco zat, wat neerkwam op zo’n 33 stuks.

Spektrum-kleuren voor de Volkswagen Golf R werden met de hand gespoten

Alle R’retjes moesten naar een speciale faciliteit in Wolfsburg, een kilometer van de fabriek, voor hun nieuwe kleurtje. Daar werden de Golfjes met de hand gespoten. Alle Spektrum-klanten kregen een handgeschreven brief met daarin het totale aantal Golfjes dat dezelfde kleur droeg. Van de kleur Sarantos Turquoise op de foto bestaan er als het goed is maar zes, bijvoorbeeld. Daarnaast kregen ze een extra R-logo om ergens op te plakken en een kleurstaal. Het hele Spektrum-gebeuren was bedoeld als afscheid van de zevende generatie Golf. Of ze het opnieuw aandurven met de Golf 8 R? Dat zien we over zes jaar, als die weer verdwijnt.

Reacties

  • Pim Zomer heeft op 15 augustus 2020 geschreven:

    De deprimerende auto kleuren zouden bij wet verboden moeten worden 🙂

    Ik word heel vrolijk van dit nieuws item!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)