Er komt een nieuwe Hyundai touring car en dit is hem. Een soort van, want dit is namelijk een tekening ervan. Maar we hebben er vertrouwen in dat de echte versie van de Hyundai i30 N TCR er net zo spannend uit gaat zien.

De Hyundai i30 N TCR is belangrijk, omdat we een idee krijgen van wat we kunnen verwachten van de i30 N hot hatch. We hebben erin gereden, maar we hebben deze nog niet open en bloot gezien. Hij zat namelijk nog in een vermomming.

Wanneer komt de Hyundai i30 N TCR?

We zullen de straatlegale versie aan het einde van de zomer zien, maar eerst krijgen we de TCR te zien tijdens de 24 uur van Misano op 8 en 9 juli. De verwachting is dat de TCR in december aan klanten geleverd kan worden.

Net als de Volkswagen Golf TCR, zal deze raceauto ook te koop zijn voor klanten. Dan kun je er zelf in rijden in plaats van ernaar kijken op de televisie. In tegenstelling tot de Golf TCR, is deze i30 nog niet gehomologeerd, dus zal hij vooralsnog deelnemen in de GT4-klasse. Daarin doen ook McLarens, Mercedessen en Audi’s R8 mee, dus verwacht geen overwinningen van de TCR in deze klasse.

Waarom doen ze dan mee?

De race zal niet eens volledig worden gereden. Niet de volle 24 uur lang tenminste. Hyundai deelt de race op in segmenten om ondertussen aanpassingen te maken aan de auto. Er zal gespeeld worden met het onderstel en de configuratie van de auto. Zo kan Hyundai zien welke delen eerder de geest geven. Misschien hadden ze dat bij Toyota afgelopen weekend ook beter kunnen doen.

Het klinkt ons als muziek in de oren. Al het plezier van een race van 24 uur zonder prestatiedruk? Jammer dat ze ons geen belletje hebben gegeven. Wij hadden graag even voor Hyuandai ‘getest’.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear