Tesla pakt Nürburgring-record voor EV's

De Amerikanen verbreken het record van Porsche

Nürburgring-record voor EV's
Foto('s): YouTube screenshot / Touristen Niko

In 2019 pakte de Porsche Taycan Turbo de snelste tijd op de Groene Hel voor productie-EV’s. Vandaag tweet Elon Musk dat de Tesla Model S Plaid het Nürburgring-record voor EV’s heeft overgenomen van het merk uit Stuttgart. En het record is ook gelijk flink aan diggelen gereden door de Tesla. De Model S ging maar liefst 12 seconden sneller over de ‘Ring, met een tijd van 7:30,9. Musk zegt in de tweet dat de Tesla die de rondetijd reed zo uit de fabriek kwam rollen.

Niet de eerste recordpoging voor Tesla

Het is niet de eerste keer dat het automerk van Elon Musk een gooi doet naar de snelste tijd op de Nürburgring. In 2019 dacht Tesla zelf nog dat een tijd van 7:05 mogelijk was. Die poging eindigde uiteindelijk met een gecrashte Model S en Tesla moest met hangende pootjes opgeven. Nu twee jaar later is het dus wel gelukt om de snelle EV op het asfalt te houden en een goede tijd te rijden. Zelfs al is die dan 25 seconden langzamer dan de eerdere voorspelling van het merk.

Porsche heeft nog een snellere Taycan op de plank liggen die ze in kunnen zetten om het Nürburgring-record voor EV’s te heroveren. We hebben de Taycan Turbo S nog geen recordpoging zien doen, dus wellicht kan die nog sneller gaan dan de Model S Plaid. De vraag blijft altijd wel hoe relevant dit soort records zijn en of het niet gewoon een veredeld wedstrijdje verplassen is.

Tesla rijdt het Nürburgring-record voor EV’s

Reacties
 1. Dolf zegt op 10 september 2021 om 19:00:

  de subsidies op EV’s lopen terug , ik heb wat Tesla rijders in de familie en vriendenkring , allemaal zakelijke rijders ….. zijn er particulieren die zo’n auto kopen voor 50+ mille ?

 2. Rarebear14 zegt op 10 september 2021 om 18:57:

  het gegil van de banden geeft al aan dat het ‘Reife nfresser’ zijn ….. bloedsnel maar veel te zwaar !

 3. Logisch zegt op 10 september 2021 om 12:50:

  Als de verkoopcijfers en/of de financiële cijfers slecht zijn, heeft Musk altijd een niet relevant ‘nieuwtje’ om de aandacht af te leiden. De verkopen van de 3 lopen mijlen achter op z’n concurrenten en de andere modellen worden al helemaal niet meer verkocht in Nederland.

  • Anoniem zegt op 10 september 2021 om 16:52:

   De verkoopcijfers zijn slecht omdat de tesla concurrenten nieuw zijn en mensen ze dus massaal kopen. Dat is ook gebeurd met de model 3

   • Nee zegt op 13 september 2021 om 08:45:

    De korte populariteit van de Model 3 komt door de combinatie van gunstige bijtelling en weinig concurrenten toen deze uit kwam. Nu is de belasting iets minder gunstig en zijn er meer en veel betere concurrenten. Gevolg: weg verkopen.

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken