Campers lossen het grote snelheidsprobleem van een caravan op. Je hoeft niet twintig uur lang met 90 kilometer per uur te sukkelen en achteruit de berg op (omdat ze altijd naar achteren rollen, snap je?). En alles wat de moeite waard is om te doen, is de moeite waard om te overdrijven.

Het bedrijf Spacecamper werkte in 2014 samen met TH Automobile in Berlijn voor de TH5 Spacecamper. Daarvoor volgden ze hetzelfde stappenplan als bij de snelste bus ter wereld. Daarmee creëerden ze direct een van de snelste campers ter wereld. Het is sowieso de snelste camper die je nu kunt kopen.

Hoe snel is de TH5 Spacecamper?

TH Automobile pakte de zescilinder uit de Porsche 911 Turbo (997) en legde hem achterin de Volkswagen T5-camper van Spacecamper. Toen had de auto plots 580 pk en 680 Nm koppel. De sprint van 0 naar 100 km/u was in 4,9 seconden geklaard en de topsnelheid stond op 280 km/u. De aandrijving gaat naar de achterwielen, mocht je op de camping wat donuts willen draaien op het vochtige gras.

Na al het Porsche-geweld van de TH5 Spacecamper ben je vast toe aan rust. Dat treft: achterin vind je een bed, een kast en een soort keukenblokje. Het dak klapt omhoog. Dus geen ge-emmer met het opzetten van tenten of het uitklappen van vouwwagens. Parkeren en kamperen.

Ooit kostte de TH5 Spacecamper zo’n 250.000 euro. Hoeveel er verkocht zijn, weten we niet. Het kunnen er nooit veel zijn. Dit exemplaar (zo te zien de demo van Spacecamper zelf) is teruggetuned naar 480 pk en kost nu 139.800 euro. Nu gaat ie slechts 270 km/u en daar zijn je passagiers vast zeer content mee. Alleen, waar is de handtekening van Walter Röhrl gebleven?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)