In de zoektocht naar een hete hatchback kom je al snel bij de VW Golf 7 GTI uit. En daarmee voelt hij een beetje als een te makkelijke keuze. Hij voldoet al snel aan de meeste eisen die je kunt stellen, behalve dat ie onderscheidend is. Tenzij je lef toont en hem in het knalgeel bestelt. Of zoals de Duitsers het noemen: Glinstergelb.

In Nederland kun je deze kleur niet bestellen. De spannendste kleur hier is Tornado-rood, wat overigens de enige juiste keuze is als je ‘m hier bestelt. Deze VW Golf 7 GTI in Glinstergelb is in 2017 dan ook in een ander land geleverd, en dit jaar in Nederland geïmporteerd.

Met nog geen 5.000 kilometer op de teller kun je ‘m met moeite een gebruikt model noemen. De rode GTI-letters duiden aan dat het hier gaat om een Performance-uitvoering. Het totale vermogen van de Volkswagen Golf GTI Performance komt neer op 245 pk; het koppel bedraagt 370 Nm.

En nog belangrijker; dat vermogen gaat via een mechanisch sperdifferentieel naar de voorwielen. In 6,2 seconden zit je op de 100 km/u. De top is nét geen 250 km/u. Met een prijs van 39.500 euro ben je zelfs iets voordeliger uit dan wanneer je ‘m zelf samenstelt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)