Dus, de nieuwe Land Rover Defender. Je kunt van z’n uiterlijk zeggen wat je wilt, maar er bestaat geen twijfel dat hij uiterst capabel zal zijn in het terrein. Maar, zo vindt Paddy McGuinness, toch is er een probleem.

Kruis een paar opties aan, en ineens kost zo’n Defender zomaar een ton aan euro’s. Dat is veel geld voor een voertuig dat is bedoeld om op het platteland te gebruiken (kuiltje hier, hobbeltje daar, eieren rapen, geiten afschrikken). Dus belastte Paddy zichzelf met de taak om een eigen capabele maar toch luxueuze 4×4 voor de boerderij te bouwen, een machine die je overal kan brengen, en aan het eind van de dag weer naar de keuken transporteert waar moeders zelfgeteelde piepers op het comfortje staan te pruttelen.

Komt ie: de Dirty Rascal. Een expeditievoertuig dat je overal brengen kan, en dat de no-nonsense bruikbaarheid van een Bedford Rascal-busje mengt met de terreinbeheersing van een Daihatsu FourTrak. En omdat het idee voortsproot uit (de prijs van) opties, heeft hij die ook, in allerhande onverwachte soorten en handige maten. De totale kosten: net boven de 8.000 euro.

Nadat we de Dirty Rascal hadden getest tegen zijn meest directe rivalen op de Millbrook Proving Grounds, werd Paddy ontboden om naar Schotland te komen, om daar met ’m te racen tegen de ultieme Britse offroad-machines: de Special Forces. Eh, nou, oké.

DE HERKANSING: SPEEDTAIL vs STRAALJAGER

Hm, dit beeld herkennen we. Maar nu is het serieus. Eerst: McLarens nieuwe hypercar. Die heet de Speedtail, kost een miljoentje of twee, rijdt 400 km/u en ziet eruit als een ruimteschip. De Speedtail is de snelste Britse auto aller tijden, heeft drie stoelen met de bestuurder in het midden, en dat maakt ’m a) de spirituele opvolger van de verder onvergelijkbare McLaren F1, en b) de perfecte auto voor de bestuurder die niet één, maar twee ‘speciale vrienden’ heeft. We schrijven dit knipogend.

Ander nieuws: de RAF heeft (net als de Nederlandse Luchtmacht) een nieuw gevechtsvliegtuig. Het ding heet de F-35B Lightning II, ofwel Joint Strike Fighter (JSF). Het kost circa 100 miljoen euro, vliegt 2.000 km/u en kan verticaal landen. Het is, kortom, het soort machine dat alleen door domoren kan worden uitgedaagd voor een race. Dus sprongen Chris en Paddy in een McLaren Speedtail en reden naar de RAF Marham-basis om exact dat te gaan doen. Want het was tijd voor revanche. Immers.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)