TopGear S28E03: dit ga je zien

Dit zie je zondag 9 februari op BBC2 om 21:00 uur

Be careful what you wish for. Toen Paddy, Chris en Freddie meldden dat ze graag de originele Amerikaanse roadtrip zouden maken, dachten ze ongetwijfeld aan een lekkere rit over de Route 66, af en toe stoppen bij een drive-in-bioscoop, hamburgers eten bij neonverlichte diners en een mooie laatste etappe naar de Pacific Coast Highway.

Was het maar zo simpel. Want – zoals de producenten blijmoedig kwamen vertellen – de eerste wegen op het Amerikaanse continent werden, uiteraard, gebouwd door de Inca’s, in de Andes. Dus werd elk van onze presentatoren gevraagd een klassieke Amerikaanse roadtrip-auto te kopen om dé originele Amerikaanse roadtrip mee te kunnen maken: een expeditie door de hooglanden van Peru.

Paddy koos voor een Pontiac Trans-Am, of althans een auto die moet zijn gebouwd door iemand die ooit een Pontiac Trans-Am had gezien. Chris kocht een Dodge Dart – iemand moest het doen. En Freddie ging voor een VW-bus, waarover niemand hem durfde te vertellen dat het eigenlijk helemaal geen Amerikaanse roadtrip-auto was, noch in afkomst, noch in vorm.

Maak je klaar voor een autoverslindende trip dwars door woest terrein. Maar niet alles liep helemaal in de soep. Onze mannen aten onderweg wel mooi een lekker koele ijslolly.

Reacties
  1. TG zegt op 10 februari 2020 om 19:08:

    De Porsche Taycan is ook getest, The Stig heeft er een tijd mee gezet.

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken