Moet je je schoonouders nog voor de eerste keer ontmoeten, lees dan niet verder. Behalve als je zo min mogelijk bij ze op visite wilt komen. Of als je op een soort masochistische manier verlangt naar hun afkeuring.

Want er staat een ongelofelijk dikke verlengde Alpina B12 te koop. Je zult goede bekenden worden met de politie, want ze gaan je vaak aanhouden voor een aso-controle in Amsterdam en Rotterdam. Is dat een probleem? Welnee: je rijdt een Alpina B12 met – inderdaad – een V12.

Alpina bouwde slechts 59 exemplaren van de BMW 750i Lang om tot Alpina B12 (en 143 stuks met normale wielbasis). Dit is nummer 3. De V12 levert in deze uitvoering 385 pk. De auto komt uit 2000, uit de tijd dat Alpina-velgen nog geen ventieldopjes hadden (deze zitten in het midden – de lucht gaat via een holle spaak naar de banden).

Deze prachtige blauwe verschijning liep 116.000 kilometer. De auto staat in Den Haag (waar anders?) en maakt je 31.995 euro lichter. Maar misschien is het handig om nog iets extra’s achter de hand te houden voor benzine en wegenbelasting.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear