Drieënhalf jaar na de lancering is de Volkswagen ID.3 toe aan een facelift. Normaal gesproken kijken we niet per se reikhalzend uit naar milde updates, maar in dit geval zijn we toch benieuwd. Doet Volkswagen eindelijk iets aan die niet verlichte temperatuurschuifjes? Helaas, die blijven ongewijzigd met de facelift van de Volkswagen ID.3. Bouw er dan in ieder geval lampjes in…

Wel zou Volkswagen naar eigen zeggen goed geluisterd hebben naar andere feedback van klanten. Zo is er bijvoorbeeld een zachter materiaal gebruikt voor het dashboard. Het interieur is trouwens helemaal vrij van dierlijke materialen en Volkswagen gebruikt zelfs extra gerecycled materiaal. Verder zijn er USB-C aansluitingen en een plek om je smartphone draadloos op te laden.

Groter scherm in de Volkswagen ID.3 na de facelift

Als je goed kijkt, dan zie je dat het schermpje in het interieur gegroeid is van 10 naar 12 inch. Ook zou de software verbeterd moeten zijn. ‘Het infotainmentsysteem kan eenvoudig worden bediend met aanraaktoetsen op het multifunctionele stuur’, zegt Volkswagen. Wat het merk eigenlijk zegt is: ‘De aanraakknoppen op het stuur die je niet wilt, zitten nog steeds op het stuur, die voor je.’

Verder is de informatie van de head-up display uitgebreid met ‘augmented reality’. Er is gewerkt aan de voorbumper voor minder luchtweerstand en de zwarte strip onder de voorruit is weggehaald. Daarnaast zijn er nieuwe tweedelige achterlichten. Er zijn trouwens ook nieuwe kleurtjes waar je uit kunt kiezen. De nieuwe kleur groen staat ‘m wel aardig, niet?

Specificaties van de ID.3

Het batterijpakket meet nog steeds 58- of 77-kWh, waarmee je respectievelijk 426 kilometer en 546 kilometer ver moet komen. Er komt ook een versie aan met een kleinere batterij. De ID.3 Pro heeft nog steeds 204 pk en het koppel blijft 310 Nm. De topsnelheid is 160 km/u en de sprint van 0 naar 100 km/u is in 7,3 seconden gedaan.

De prijs van de Volkswagen ID.3

Volkswagen laat nog niks los over de Nederlandse prijs van de ID.3 na de facelift. Momenteel is de ID.3 duurder dan de grotere ID.4 omdat de instapper is weggevallen. Met wat geluk duikt de facelift-versie van de Volkswagen ID.3 onder de 43.690 euro. Vanaf april kun je hem hier bestellen, dus binnenkort zullen de prijzen wel bekend worden. In juni worden de eerste exemplaren geleverd.

Reacties

 • Berrie heeft op 2 maart 2023 geschreven:

  Maarten hoeveel tijd steek je hier wel niet in joh? pfff get a life man…

  • Maarten heeft op 2 maart 2023 geschreven:

   Hoi Berrie.

   Onderstaande reactie koste me ongeveer 5 minuten. Mijn bericht had waarde voor mensen die momenteel twijfelen tussen een ID3 en iets anders.

   Jouw reactie daarentegen, helpt niemand, heeft geen informatieve waarde, is een mening, geen feit, kortom negatieve bijdrage.

   Nu kan je je afvragen of 5 minuten besteden aan het informeren van mensen een betere tijdsbesteding is dan 10 seconden besteden door een troll te tikken met zero waarde, anders dan even op iemand zeiken omdat je het verhaaltje jou niet aanstaat.

   Rij je soms een VW en was je daarom verbolgen over mijn reactie? Of heb je enge dromen over Musk?

   En dat zegt, get a life… wat een kneus

   • Mo the Great heeft op 2 maart 2023 geschreven:

    Gewoon vreemd dat jij overal over Tesla begint. Helpt niemand, heeft geen informatieve waarde, is jouw obsessie, kortom voegt niets toe. Snap wel dat mensen zoiets over je zeggen. Niemand zit op je Tesla spam te wachten bij elk nieuwsartikel.

    Reageer
   Reageer
  Reageer
 • Maarten heeft op 1 maart 2023 geschreven:

  [quote]Met wat geluk duikt de facelift-versie van de Volkswagen ID.3 onder de 43.690 euro.[/quote]
  Ze moeten wel voor de SEPP subsidie van de overheid, dan mag de prijs max 45K zijn.

  426km WLTP klinkt leuk maar dat is als je de batterij laad tot 100%. Iets wat niet mag van VW. Ze zeggen dat je dat met dit model tot 80% moet beperken. Reëel best case scenario is dan ook 340KM in de zomer. Bedenk je wel, heeft standaard geen warmtepomp.. (kost momenteel 1000 euro meerprijs)

  Ergste is nog dat deze ID3 qua prijs moet concurreren met de model 3 (die nu al de SEPP subsidie krijgt). Deze bied meer ruimte, meer veiligheid, meer power, meer range, minder verbruik, is binnen een paar weken leverbaar, wel warmtepomp, betere navigatie, supercharging netwerk, een frunk, geen tiptoetsen, OTA updates, vegan leer in plaats van stof, glazen dak, keyless entry, goede telefoon app, en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

  Vrij kansloos. Ben benieuwd hoe de verkoopaantallen er straks uitzien in Q1 en Q2 voor alle merken.

  • Trol-buster heeft op 1 maart 2023 geschreven:

   Daar is Tesla-trol Maarten weer met zijn leugens. Hoeveel krijg je hiervoor betaald?

   Voor de mensen die nog niet bekend zijn met het fenomeen: google maar eens op Tesla + Troll. Maarten is een typisch voorbeeld.

   • maarten heeft op 1 maart 2023 geschreven:

    Waar zie je een leugen staan?

    Alles, maar dan ook alles, is gewoon te verifiëren en online beschikbaar.

    Zit je een beetje in de knoop kerel?

    • Quinten heeft op 1 maart 2023 geschreven:

     Jij reageert op iedereen alsof het 1 en dezelfde vijand is. Volgens mij ben jij een beetje van het padje ipv al die anderen. Je weet wel: als je denkt dat je de enige bent die het goed heeft en de rest het fout heeft, dan is de werkelijkheid meestal andersom…

     • Over bizar gesproken heeft op 3 maart 2023 geschreven:

      Altijd en overal maar Tesla moeten promoten. Je bent de Jehova’s getuige van deze website. Hebben we ook allemaal een hekel aan.

     • Maarten heeft op 2 maart 2023 geschreven:

      Ik denk dat het gemiddelde niveau hier om te huilen is.

      Jullie kunnen letterlijk even naar http://www.vw.nl en http://www.tesla.com/nl_nl/model3 gaan en je kan ALLE
      beweringen verifiëren.

      Dat ik de verschillen even benoem en uiteenzet, wil niet zeggen dat het ineens een mening is. Het zijn nog steeds feiten, te verifiëren op de websites.

      Ooh en wanneer ik stop met inhoudelijke bijdragen leveren?

      Ik stop zodra gasten die te laf zijn om onder hun eigen naam te posten zoals “Trol-buster” ophouden met hun ongezouten, ongefundeerde en misleidende oneliners die alleen maar dienen om gal te spuiten.

      Bizar dat jullie daar dan geen aanstoot aan nemen… Echt bizar.

     Reageer
    • harrie heeft op 1 maart 2023 geschreven:

     maarten ga ff ergens anders irritant doen oke

     • Maarten heeft op 2 maart 2023 geschreven:

      Dank je voor je bijdrage Harry. Iedereen is weer slimmer geworden. Hulde voor Harrie.
      Voorstel; Onthoud jezelf van reageren als je niet te melden hebt?

      Als je over auto’s wil praten of over specificatie, levertijden, ervaringen of iets anders relevants, dan kijk ik uit naar je bijdrage.

     Reageer
    Reageer
   Reageer
  Reageer
 • Welk irritatiepunt? heeft op 1 maart 2023 geschreven:

  De papegaai-journalisten zijn weer bezig. Eerst was de ID.3 niet goed omdat je de airco alleen via het scherm zou kunnen bedienen. Dan worden deze ‘professionals’ er op gewezen dat die bedieningsknoppen gewoon onder het scherm zitten als een fysieke knop en nu is het opeens het lampje in die knop wat niet naar wens is. Typisch gevalletje spijkers op laag water zoeken.

  • Papegaai heeft op 1 maart 2023 geschreven:

   Bij de collega’s van Autovisie precies dezelfde fout met ook nog bijna dezelfde woorden. Echt kansloos…

   • Maarten heeft op 1 maart 2023 geschreven:

    Denk dat ze refereren aan het feit dat er überhaupt tiptoetsen zitten op het stuur, ongeacht wat je daarmee kan bedienen.
    Bekijk een willekeurige review op YouTube en het onbedoelde aanraken van deze tiptoetsen wordt gemeld als een irritante ontwerpkeuze.

    Sommige merken stappen daarom ook weer terug op kliktoetsen, misschien iets minder modern maar wel prettiger in gebruik.

    Ik vind dit net zo’n misser als de yoke van de Model S. Ook een leuk idee, maar blijkt toch niet prettig in gebruik.

    Reageer
   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)