Gaaf nieuws uit Argentinië: de Nederlandse coureur Yelmer Buurman, die debuteerde in het FIA GT1-kampioenschap, won meteen allebei de races die afgelopen weekend verreden werden.

Buurman vertrok met zijn rode Exim Racing Corvette C6.R bij de eerste race vanaf de tweede plaats, maar pakte na de start de leiding. Hij bouwde een aardige voorsprong op voordat hij de auto overgaf aan zijn medecoureur, de eveneens in de GT1 debuterende Francesco Pastorelli, die de Corvette als eerste over de finish wist te sturen. Het kwam in deze klasse nog nooit eerder voor dat twee rookies hun eerste race wonnen.

In de hoofdrace startte Pastorelli vanaf pole position, en gedurende zijn stint bleef hij aan kop rijden. Bij de rijderswissel duurde het even voor Buurman kon wegrijden doordat er een wielmoer zoek raakte bij het monteren van nieuwe banden. Vanaf plaats vier wist hij zich snel naar voren te werken, en na een drive-through voor koploper Drumbeck lag de Corvette weer eerste. Het werd een dubbele winst voor Buurman, Pastorelli en het Exim-team, dat dit seizoen nog niet eerder een zege boekte.

Op de vraag of de Superleague Formula-coureur zich nu vaker in GT’s zal vertonen, antwoordt hij ontkennend: ‘ik ben nog jong en daarom richt ik me in deze fase nog steeds volledig op formulewagenracen. Sportwagenkampioenschappen kunnen later ook nog.’ Als hij op deze manier presteert, zal dat inderdaad geen probleem zijn, dunkt ons. Yelmer, gefeliciteerd!

Reacties