Terwijl de werkzaamheden doorgaan op Circuit Zandvoort, maken de Formule 2 en Formule 3 hun kalender bekend. Beide raceklassen komen naar Zandvoort op 1 tot en met 3 mei, tijdens de Dutch GP. Dit seizoen rijden in de Formule 3 de Nederlanders Bent Viscaal (HWA Racelab) en Richard Verschoor (MP Motorsport) mee. Verschoor staat nu op een 12e positie, Viscaal op 15e van de 32 deelnemers.

Of deze twee Nederlandse volgend jaar meedoen, is nog niet bekend.  Wat wel duidelijk is, is dat Nyck de Vries komend seizoen niet meer zal meedoen in de Formule 2. De Vries maakte onlangs bekend dat hij volgend jaar gaat rijden in de Formule E bij het team van Mercedes. Momenteel leidt De Vries het Formule 2-kampioenschap voor het team ART Grand Prix.

De Formule 2 heeft jaarlijks twaalf Grand Prix-weekenden, waardoor er een van de locaties plaats moest maken voor Zandvoort. Dit blijkt het Franse Circuit Paul Ricard te zijn. De Formule 2 en Formule 3 races worden in hetzelfde weekend gehouden als de race van de Formule 1. Hierdoor is de Nederlandse Grand Prix de eerste Europese locatie waar de Formule-auto’s te zien zullen zijn.

Wat vinden de hoge bazen ervan?

FIA Formule 3-CEO Bruno Michel zegt erg tevreden te zijn met de Nederlandse Grand Prix. ‘Ik ben zeer verheugd om bekend te maken dat onze kalender negen race-weekenden omvat. Alle evenementen vinden plaats naast de F1 Grands Prix, met twee nieuwe locaties. Het zal interessant zijn om de F3-auto’s te zien racen op het Bahrein International Circuit en op Circuit Zandvoort, naast de F1 en F2.’

FIA single-seater-Commissievoorzitter Stefano Domanicali zegt dat de kalender een opwindend vooruitzicht is. ‘Veel jonge talenten willen zich verbeteren in de Formule 3. Ik kijk ernaar uit om te zien hoe ze een nieuwe uitdaging in Bahrein aangaan, terwijl velen zullen terugkeren naar het fantastische circuit van Zandvoort in Nederland, waar ze vaak in eerdere racecategorieën hebben gereden. Er is geen betere stap in de internationale eenzitterscompetitie dan de Formule 3 en Formule 2, omdat ze meer tijd op baan doorbrengen.’

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear