Batterij opladen, fan boosts en de Attack Mode: allemaal zaken waar Nyck de Vries komend seizoen mee te maken krijgt. Zojuist werd op de IAA Frankfurt bekendgemaakt dat de Nederlander gaat rijden voor het Mercedes-Benz EQ Formule E-team.

De Vries kondigde al eerder aan te gaan stoppen met de Formule 2. ‘Dit is absoluut mijn laatste jaar in de F2. Ik heb dankzij de mensen om me heen de kans gekregen om dit jaar opnieuw in de Formule 2 te rijden, maar ik moet na dit seizoen toch verder kijken’, vertelde de 24-jarige Fries aan e-racing 365.

De jonge coureur testte al voor het Formule E-team van Mercedes. Toen was nog de verwachting dat hij zouden worden ingezet als test- en reservecoureur. Momenteel leidt Nyck de Vries in het Formule-2-kampioenschap, wat normaal gesproken de springplank is naar de Formule 1. Afgelopen jaar zagen we Albon, Norris en Russell al de overstap maken naar de F1.

De Vries kiest er nu dus voor om in de elektrische raceklasse te gaan rijden. Hij zal het waarschijnlijk niet makkelijk krijgen in de Formule E. Afgelopen seizoen waren er negen verschillende e-Prix-winnaars in dertien races. Toen won ex-Formule 1-coureur Jean-Éric Vergne het kampioenschap.

Of Nyck de Vries een thuisrace krijgt, is nog de vraag. Eindhoven is bezig met het binnenslepen van een elektrische race. Voorlopig zien we De Vries voor het eerst in actie op 22 november bij de e-Prix van Saudi-Arabië. Zijn teamgenoot is de Belg Stoffel Vandoorne, die eerder voor McLaren in de F1 reed.

Foto: Red Bull Content Pool

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear