Max Verstappen is natuurlijk weer de snelste in de eerste training, maar de Nederlandse coureur was absoluut niet tevreden. De nieuwe banden die Pirelli heeft meegenomen naar Silverstone worden zwaar bekritiseerd door Verstappen. Het was volgens de coureur alsof hij op ijs reed. Later in de sessie toen Verstappen naar de zachte band ging, klaagde hij niet meer over de banden. Eens zien of dat in VT2 ook het geval is.

Aan de start van de tweede vrije training laat de FIA weten dat de start van de oefensessie wordt uitgesteld. Voor deze training reed de Formule 2 een nogal chaotische kwalificatiesessie. De marshalls krijgen een paar minuten extra om de baan schoon te vegen voordat de F1 gaat rijden. Het moment dat de auto’s los worden gelaten, komt iedereen op Leclerc, Magnussen en Hamilton na naar buiten.

Even later komen Magnussen en Hamilton wel naar buiten, maar blijft de Ferrari van Leclerc binnen. Het team meldt dat er een elektronisch probleem is met de auto. De monteurs die niet aan de auto sleutelen, vormen een menselijk scherm om ervoor te zorgen dat andere teams geen informatie kunnen winnen. Het blijft een komisch tafereel, zo’n muur van ruggen.

Intussen wordt er op de baan gereden met de mediums en harde banden. Max Verstappen rijdt op medium en doet één snelle ronde. Na twee afkoelrondjes zet de Nederlandse coureur nog een keer aan, maar heeft een ‘momentje’ in de bochtencombinatie maggots-becketts en breekt zijn ronde af. Verstappen is dan een tiende trager dan zijn teamgenoot op hetzelfde rubber.

Oefenen voor de kwalificatie

Hierna wisselt zo’n beetje het hele veld naar de zachte band en is Verstappen het snelst. Het gat naar nummer twee, Carlos Sainz, is maar 0,022 seconden. Alexander Albon rijdt ook in VT2 hard op het zachte rubber. Wederom rijdt hij de derde tijd. Deze keer mist hij 0,2 seconden op Verstappen. Logan Sargeant sluit aan als vierde, wat de vijfde tijd wordt wanneer Pérez over de streep komt. Dus Williams-fans, maak snel een foto!

Nu zeggen rondetijden in trainingen niet geweldig veel. Morgen gaat blijken of de tijden van vandaag helemaal in de prullenbak kunnen. Er kan namelijk een Brits buitje langskomen waardoor er met regenbanden wordt gereden. Maar dat is morgen pas. Vandaag mag Williams dromen van een goede kwalificatie en een nog betere race.

Aan het einde van de sessie heeft Nyck de Vries nog een lekke band. Uit het niets klapt de band en verdwijnt alle lucht uit het rubber. Gelukkig heeft de Nederlandse coureur zijn auto onder de controle en kan hij rustig naar de pits rijden. Wederom geen geweldige reclame voor de nieuwe banden van Pirelli.

Uitslag van de 2e vrije training voor de GP van Groot-Brittannië 2023

 1. Verstappen
 2. Sainz
 3. Albon
 4. Pérez
 5. Sargeant
 6. Stroll
 7. Hülkenberg
 8. Gasly
 9. Piastri
 10. Alonso
 11. Zhou
 12. Russell
 13. Ocon
 14. Norris
 15. Hamilton
 16. Bottas
 17. Magnussen
 18. Tsunoda
 19. De Vries
 20. Leclerc

Hoe laat begint de F1 op Silverstone?

Zaterdag
3e vrije training: 12:30 uur – 13:40 uur
Kwalificatie: 16:00 uur – 17:00 uur

Zondag
Race: 16:00 uur

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie