In dit laatste raceweekend zijn de titelrivalen al snel na de start van de 1e vrije training op de baan te vinden. De coureurs rijden veel ronden op dit aangepaste circuit, maar toch zullen de rondetijden nog niet helemaal representatief zijn. De temperatuur is nu nog hoog omdat de zon op het Yas Marina Circuit schijnt. Tijdens de kwalificatie en de race zal het donker zijn en de temperatuur dalen. Het verschil in temperatuur zal een groot effect hebben op het gedrag van de auto’s.

Daarom kan Verstappen ook nog niet al te hard juichen voor zijn resultaat. Hij staat vrijwel de gehele training bovenaan met de snelste tijd. Hamilton komt een aantal keer dicht in de buurt, maar keer op keer gaat hij buiten de baan, waardoor zijn tijd ongeldig is. Hamilton lijkt dus nog niet helemaal tevreden te zijn met zijn auto en de titelrivaal van Verstappen moet aan de afstelling van de auto gaan werken. Het opzoeken van de grens geeft hem en zijn team uiteraard wel waardevolle informatie.

Daarnaast richten de coureurs zich in deze training volledig op de snelheid van één rondje. We zien nog geen racesimulaties. Daardoor valt er nog niks te zeggen over de snelheid die de auto’s zullen hebben op de dag dat de punten worden verdeeld. Deze eerste training is dus positief voor Verstappen, maar zijn nog wel veel onzekerheden.

1e vrije training van de GP van Abu Dhabi 2021

01. Max Verstappen
02. Valtteri Bottas
03. Lewis Hamilton
04. Sergio Pérez
05. Yuki Tsunoda

Data en tijden van de GP van Abu Dhabi 2021

Vrijdag 10 december 2021
2e vrije training: 14:00 uur – 15:00 uur

Zaterdag 11 december 2021
3e vrije training: 11:00 uur – 12:00 uur
Kwalificatie: 14:00 uur – 15:00 uur

Zondag 12 december 2021
Race: 14:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)