Eerder vandaag was Max Verstappen het snelst op het Yas Marina Circuit. In deze 2e vrije training van de GP van Abu Dhabi 2020 gaan de lichten aan omdat de zon inmiddels al onder is. Deze training is dan ook gelijk al een stuk representatiever voor de kwalificatie en de race omdat de temperaturen vergelijkbaar zijn met de huidige stand van de thermometer.

Verstappen heeft moeite om een snelle ronde te rijden op de snelle band. Tijdens zijn eerste rondje komt hij de Racing Point van Perez tegen waardoor hij in vieze lucht terecht komt. Daarna wordt een ronde verwijderd omdat hij over de witte lijn in de laatste bocht gaat. De Mercedessen hebben ook moeite met de tijden. Daardoor krijgen we nog geen goed beeld wie van de top drie het snelst is.

De Alfa van Kimi vliegt in brand

Met nog achttien minuten te gaan wordt er met een rode vlag gezwaaid omdat de Alfa Romeo van Kimi Räikkönen in brand vliegt. Zoals je van de Iceman kan verwachten pakt hij zelf de brandblusser van de marshal en begint zelf met het blussen van zijn auto.

Als de training verder gaat zijn er nog een kleine zes minuten te gaan in deze sessie. Valtteri Bottas is uiteindelijk het snelst in deze 2e vrije training met Hamilton achter hem. Verstappen rijdt de derde tijd met een achterstand van zeven tienden. Morgen zien we in de laatste kwalificatie van het jaar wie pole position gaat pakken op het Yas Marina Circuit.

2e vrije training van de GP van Abu Dhabi 2020

01. Valtteri Bottas
02. Lewis Hamilton
03. Max Verstappen
04. Alexander Albon
05. Lando Norris

Data en tijden van de GP van Abu Dhabi 2020

Zaterdag 12 december 2020
3e vrije training: 11:00 uur – 12:00 uur
Kwalificatie: 14:00 uur – 15:00 uur

Zondag 13 december 2020
Race: 14:10 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)