Zowel in de 1e als de 2e vrije training kon niemand aan de snelheid van Mercedes tippen. In beide trainingen gebruikte het team het controversiële DAS-systeem, waarbij Hamilton en Bottas aan het stuur kunnen trekken om de wielen recht te zetten.

Red Bull wilde duidelijkheid over de legaliteit van het systeem en stapte vlak na de 2e training naar de raceleiding om protest aan te tekenen. Het protest werd even later afgewezen, wat betekent dat Mercedes de rest van het jaar het systeem mag gebruiken. In de regels van volgend jaar is het systeem wel alvast verboden.

Na 25 minuten in deze 3e vrije training krijgt de sessie een rode vlag. Het is rookie Nicolas Latifi die zijn Williams spint in bocht 1 en hard tegen de muur klapt. De Canadees kan zelf uitstappen maar zijn auto moet weggetakeld worden.

Als de training weer hervat wordt, kunnen de coureurs aan de kwalificatiesimulaties beginnen. Ook nu staan de Mercedessen weer bovenaan. Verstappen weet in de buurt te komen met zijn snelle ronde, maar verliest in de laatste sector te veel om sneller te gaan.

Hamilton en Bottas hebben zo alle trainingen als snelst afgesloten. Het lijkt erop dat zij dominant zullen zijn dit weekend. Verstappen zal alles uit de kast moeten halen om het Mercedes moeilijk te maken.

Uitslag 3e vrije training van de GP van Oostenrijk 2020

01. Lewis Hamilton
02. Valtteri Bottas
03. Max Verstappen
04. Sergio Perez
05. Charles Leclerc

Data en tijden van de GP van Oostenrijk 2020

Zaterdag 04 juli 2020
Kwalificatie: 15:00 uur – 16:00 uur

Zondag 05 juli 2020
Race: 15:10 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)