F1-teams zijn gek op een goed verhaal. Daarom vergeten ze bij Aston Martin voor het gemak even dat ze titelsponsor waren bij Red Bull, en onthullen ze ‘Aston Martins eerste F1-auto in 60 jaar’. Waar niemand over zal twisten, is dat de auto er beter uitziet dan vorig jaar. Voor wie het vergeten was: Aston Martin F1 heette vorig jaar nog Racing Point. De eigenaar van Racing Point – Lawrence Stroll – kocht een flinke hap aandelen bij Aston Martin en doopte zijn F1-team om. Samen met Alfa hebben ze toch wel de tofste auto in handen om te zien.

De AMR21

De F1-auto van Aston Martin heet de AMR21. Net als alle andere F1-auto’s van 2021 is de auto grotendeels gelijk aan de auto van vorig jaar, toen hij nog in het roze voor Racing Point reed. Dit keer kiest het team voor de kleur ‘Aston Martin Racing Green’ (je mag het met het roze ook watermeloen-spec noemen). Achter het stuur klimmen zoonlief Lance Stroll en viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel. Voor de onthulling van de AMR21 trok de teambaas de portemonnee en regelde Tom Brady (American Footballer), Daniel Craig (James Bond) en Gemma Arterton (verscheen ook in een Bond-film) voor nét iets te lovende woorden.

Concurrentie voor Red Bull?

De oude teamsponsor van Red Bull heeft de potentie om de grootste concurrent te worden. Veel onderdelen van de auto zijn gekocht van Mercedes. Ze rijden dus deels met een oude kampioensauto, die ze als het goed is voor dit jaar nog een stukje hebben verbeterd. Met Sebastian Vettel achter het stuur, kan het team goede prestaties neerzetten. McLaren rijdt dit jaar ook met een Mercedes-motor en een sterk rijdersduo, dus tussen die twee teams gaan we sowieso vuurwerk zien. Al zin in het nieuwe seizoen?

De onthulling van de AMR21

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie