Red Bull had al eens eerder gezegd dat als er één baan is die tegen kan zitten, dan het Singapore is. Iedereen weet dat het een doodzonde is om conclusies te hangen aan een vrije training, maar Red Bull lijkt het tempo niet lekker te kunnen vinden. Of ze maken er een mooi toneelstukje van – maar dat zullen we dan morgen wel zien.

In de eerste vrije training waren de Ferrari’s het snelst. En ook tijdens de tweede vrije training in Singapore bivakkeren de Ferrari’s al vrij snel op plek één en twee. Na ruim een halfuur blijft Verstappen steken op de zevende plek met 0,732 seconde verschil. Pérez staat op dat moment achtste. Pérez meldt met nog 23 minuten te gaan dat de auto bij het remmen voelt alsof hij gaat crashen.

Na een kwalificatiesimulatie gaat Pérez zijn teamgenoot voorbij, maar het resultaat is niet snel genoeg om de Red Bulls voorbij de zevende plek te krijgen. Verstappen is verdacht stil over de boordradio, maar hij zal onder zijn helm in ieder geval geen brede lach verstoppen. Red Bull heeft vandaag en morgen genoeg huiswerk om de auto klaar te maken voor de kwalificatie.

Hoe gaat het met de rest?

Ook lullig, gaat het eindelijk een keertje lekker met Ferrari, focussen we weer op Max Verstappen. Sainz en Leclerc zitten dicht op elkaar qua rondetijden. Daaronder houdt Alonso de twee Mercedes-coureurs uit elkaar, maar Russell op de derde plek. Norris rijdt op nummer zeven. Is het tijd om je F1 Fantasy nog even snel te veranderen?

Hoe laat begint F1 in Singapore?

Zaterdag
3e vrije training: 11:30 uur – 12:30 uur
Kwalificatie: 15:00 uur – 16:00 uur

Zondag
Race: 14:00 uur

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie