Door iets groots te bereiken, raak je soms iets anders kwijt. Zelfs al duurde het maar 30 ongemakkelijke seconden, het telt. Als Max Verstappen aankomend weekend wereldkampioen zou worden (en dat is een mogelijkheid) dan geeft hij een bepaald record terug aan Sir Stirling Moss. De Nederlander is momenteel de coureur met de meeste F1-overwinningen zónder wereldtitel. Momenteel staan er negentien overwinningen op naam van Max Verstappen.

Stirling Moss wordt ook wel de ‘beste coureur die nooit een kampioenschap won’ genoemd. In zijn zevenjarige F1-carrière eindigde hij vier keer op de tweede plaats in het kampioenschap en de andere keren op de derde plaats. Coulthard (13), Reutemann (12), Barrichello (11) en Massa (11) staan ook in de lijst van coureurs met veel overwinningen en géén kampioenschap. En wat dacht je van Bottas met tien overwinningen maar nog geen enkel wereldkampioenschap?

Records die Verstappen niet snel meer kwijtraakt

Max was zeventien toen hij zijn eerste race voor Toro Rosso reed, waardoor hij het record in handen heeft van de jongste coureur die een F1-race reed. De regels zijn sindsdien gewijzigd en coureurs moeten nu minimaal achttien jaar zijn voordat ze mee mogen doen in de F1. Hij is ook de jongste coureur ooit die punten scoorde in een F1-race. Andere records zoals de jongste coureur die ooit een race won, kunnen nog wel afgepakt worden, maar waarschijnlijk niet binnenkort.