Voor sommige mensen komt dit als een schok, maar ook voordat Max Verstappen meedeed, bestond er al F1. En ook toen waren er al safetycars. Die waren niet allemaal zo glamoureus als de nieuwe F1-safetycar van Aston Martin. Wat dacht je van een Fiat Tempra, een Tatra 623 of een Ford Escort? Dit jaar mag Aston Martin de Vantage leveren als safetycar en de DBX als Official Medical Car. Beide auto’s rijden in de kleur British Racing Green, dezelfde kleur als het raceteam van Aston Martin. Ze vervangen Mercedes niet volledig, de automerken wisselen elkaar af.

Meer power voor de F1-safetycar

In zowel de Vantage als de DBX ligt de 4,0-liter V8-motor van AMG. Op dat vlak verandert er dus niet zoveel. De Vantage is met zijn 510 pk minder krachtig dan de 585 pk van de Mercedes-AMG GT R, die ook dit jaar als safetycar mag dienen. Om het iets meer gelijk te trekken, liet Aston-baas (en voormalig AMG-baas) Tobias Moers het vermogen van de Vantage ophogen naar 535 pk en scherpte het team het onderstel aan.

En meer downforce

Een nieuwe grille en een splitter zorgen voor 60 kilo extra downforce bij 200 km/u. De achterspoiler is ook nieuw. Verder monteert Aston twee FIA-racestoelen in de nieuwe F1-safetycar, plus twee nieuwe schermen. Helaas bedienen de schermen geen James Bond-foefjes. Achter het stuur van de Aston klimt wederom Bernd Mayländer. De Duitser rijdt al meer dan twintig jaar de safetycar in de F1.

De Medical Car

De Aston Martin DBX produceert al 550 pk en dat liet het team van Aston voor wat het is. Ook hier verdwenen de standaard zitplaatsen in ruil voor vier kuipstoelen. In het midden van de achterste zitrij vind je zaken als brandblussers, een defibrillator en een tas met medische spullen. Ook de DBX krijgt schermen voorin om alle extraatjes zoals de zwaailichten te bedienen. Van 12 tot 14 maart komen ze voor het eerst in actie tijdens de testdagen in Bahrein.

De F1-safetycar van Mercedes

Vorig jaar leverde alleen Mercedes de safetycar en de Medical Car. Aston Martin is dit jaar ingekocht bijgesprongen, maar Mercedes blijft ook gewoon aanwezig. Dit jaar zetten ze geen zilverkleurige GT R in, maar een rode. De Mercedes is met 585 pk iets krachtiger dan de Vantage. Gelukkig voor Aston hoeven de twee safetycars geen wedstrijdje naar de kop van het veld te doen.
Advertentie

Reacties

  • Miguel heeft op 8 maart 2021 geschreven:

    Ik wil die spoiler ook op de normale versie van de vantage zien

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie