Red Bull kwam naar Singapore om de absolute overwinning te pakken. De eerste vrije training beloofde een hoop goeds, maar uiteindelijk was het weekend, ondanks een podiumplek, een teleurstelling. Maar hoe kwam het nu dat het op dit circuit, doorgaans een plek waar Red Bull goed presteert, dit jaar niet lukte? Helmut Marko heeft, zoals altijd, een bijzondere uitleg.

Volgens Marko is het team door de simulator ‘misleid’. ‘Daar wordt de basis gelegd voor een raceweekend, dus als daar iets fout gaat, ben je de pineut. We hebben het onderstel veel te stijf afgesteld, waardoor de auto stabiliteit miste. Daarnaast hadden we simpelweg te weinig neerwaartse druk’, vertelt Marko aan het Oostenrijkse ORF.

Blijkbaar is de basis van de simulator zo belangrijk dat het team de boel niet kan bijstellen in de eerste drie vrije trainingen, of de kwalificatie. Ook zou je denken dat ze in de voorgaande jaren wel geleerd hebben hoe het stratencircuit van Singapore erbij ligt.

We weten inmiddels wat we moeten denken van de uitspraken van Helmut Marko. Of het nu wel of niet waar is, het laat wel zien hoe belangrijk simulatorwerk is voor een Formule 1-team. Er is mogelijk flink werk aan de winkel in Milton Keynes op de simulatorafdeling. Veel tijd hiervoor hebben ze niet: dit weekend reist het hele circus af naar Sochi, Rusland.

Wat vindt Max zelf van zijn prestaties in Singapore?

Op de website van Red Bull Racing reageert Verstappen tevreden over zijn race in Singapore. ‘Natuurlijk willen we altijd winnen, maar het is positief dat we een plaats zijn opgeschoven op een baan waar je niet echt kunt inhalen. Het grootste gedeelte van de race was het banden sparen en ze levend houden. Gelukkig werkte dit bij mij. Dit was niet het weekend waar we op hoopten, maar we blijven doorwerken voor het nieuwe weekend.’

Foto: Red Bull Content Pool

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)