De officiële kanalen van de F1 meldden gisteren dat Max Verstappen afstevent op een nieuw record. Als hij de komende race wint, dan staat de Nederlander gelijk aan Schumacher en Vettel als het gaat om de meeste overwinningen in één seizoen. Als hij er nog eentje wint, dan breekt hij het record. En nu willen we niet zijn prestaties bagatelliseren, maar het is een wat flauw record.

Max Verstappen gaat als een dolle stier en alle overwinningen zijn compleet verdiend, daar twijfelt niemand aan. Het punt is alleen dat er dit seizoen 22 races zijn. Toen Schumacher het record brak in 2004, bestond het seizoen uit 18 races. Vettel evenaarde het record in 2013 met een seizoen van 19 races. In verhouding is het niet zo indrukwekkend als de voorgaande records.

Hoeveel overwinningen moet Verstappen wél halen?

Schumacher won dus 72 procent van alle races in 2004 en Vettel afgerond 68 procent. Voor Verstappen is dat maar 59 procent. Verstappen benadrukte dit zelf ook pas in een interview: het staat niet in verhouding. Om het record van Schumacher te evenaren, zou Verstappen dus eigenlijk 16 races moeten winnen dit seizoen, wat neerkomt op alle resterende races dit seizoen.

Overigens is er één coureur die percentueel meer races won in één seizoen dan Schumacher. In 1952 won Alberto Ascari zes van de acht races, wat neerkomt op 75 procent. Dit record kan Verstappen niet meer breken dit seizoen, aangezien hij dan in totaal 17 races moet winnen. Gelukkig heeft Verstappen nog driehonderdvijftig records op zak.

Advertentie

Reacties

 • Peter heeft op 15 oktober 2022 geschreven:

  Nou is Top Gear natuurlijk British.
  Dus zijn het cup of tea Lulu fanboys en anti Max en EU.
  Het blijft een apart volkje, die Angel-Saksen

  Reageer
 • Ronald heeft op 13 oktober 2022 geschreven:

  Het is maar net hoe je het bekijkt. Als hij de volgende wint evenaart hij het in hetzelfde aantal races, dus 13 overwinningen in 19 races, alleen blijven er nog 3 races over om het verder aan te scherpen. Zou anders zijn als hij de 13 overwinningen evenaart in de 22ste race.

  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie