Honda maakt zojuist bekend dat ze aan het einde van het 2021-seizoen vertrekken uit de F1. Dat betekent dat Red Bull en AlphaTauri op zoek moeten naar een nieuwe motorleverancier.

Honda geeft aan liever te investeren in waterstofauto’s en elektrische auto’s. De Japanse autobouwer wil in 2050 een neutrale koolstofvoetafdruk hebben, en F1 past niet in die strategie. Honda levert sinds 2019 de V6-hybridemotoren voor de twee Red Bull-teams.

Volgend jaar is het laatste jaar dat er met het huidige reglement wordt gereden. In 2022 komen de gloednieuwe F1-auto’s. Voor dat jaar moeten Red Bull en AlphaTauri dus op zoek naar een nieuwe aandrijflijn. Wordt het weer Renault of toch Mercedes? Ferrari laten we voorlopig maar buiten beschouwing. Red Bull Racing bedankt Honda voor hun uitzonderlijke inzet en zegt nog uit te kijken naar de rest van het 2020-seizoen en naar volgend jaar. Ze laten nog niets los over een nieuwe motorleverancier.

Het is de vraag hoe lang Red Bull al wist van Honda’s beslissing om te vertrekken. Het oorspronkelijke plan was om volgend jaar al te gaan rijden met de nieuwe F1-auto’s. Door corona is dit een jaar uitgesteld. Je kunt er dus redelijk van uitgaan dat de auto van volgend jaar al grotendeels klaar was. Moet Red Bull nu opnieuw beginnen met een andere motor, of wisten ze het eigenlijk al langer en ligt er in de Red Bull voor 2022 al sinds het begin van de ontwikkeling een andere motor?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)