Terwijl in Nederland de melatonineniveau’s (of het promillage) stijgt, straalt in Miami nog volop de zon. Het is daar 16:00 uur en een warme 28 graden. Geen sprintraces dit weekend, dus de kwalificatie bepaalt gewoon de startopstelling voor mogen. Dan moet je overigens om 21:00 uur klaar zitten (of 9:30 PM, zoals ze het daar zeggen), dus neem er gerust nog eentje – je mag uitslapen.

De hoogtepunten van Q1

Met nog iets meer dan tien minuten te gaan, moet Hamilton uitwijken voor een langzamere Magnussen en schampt daarmee met zijn voorvleugel de muur. Iets later heeft de andere Haas bijna een aanvaring als een AlphaTauri iets te spannend de pitbox uitkomt.

Uiteindelijk gaat Hamilton met nog twee minuten te gaan pas weer de baan op. Op dit moment staat Verstappen hoog en droog op nummer één. In de laatste mogelijkheid van Q1 pakt Hamilton nog snel de zesde tijd. Achter Verstappen zit Sainz, daarna Pérez en daarna de tweede Ferrari.

De hoogtepunten van Q2

Verstappen helpt in Q2 niet met de boel spannend te houden. Hij schiet vrijwel direct naar de eerste plaats in de ranglijsten en houdt het alweer vrij snel voor gezien. Sainz zit er overigens wel lekker dicht achter met een tijdsverschil van 0,038 seconden. Pérez bivakkeert wederom op de derde plaats, maar dit keer met Alonso achter hem.

Met nog één minuut op de klok, schiet Leclerc toch naar de eerste plaats, maar blijkbaar hield de Nederlander nog wat marge, want kort daarna pakt hij zijn eerste plaats in Q2 weer terug. Alonso eindigt op de derde plek. Hamilton redt het niet om sneller dan zijn teamgenoot te rijden, waardoor Hamilton op P13 eindigt en Russell nèt aan door mag naar Q3.

De hoogtepunten van Q3

In Q3 lijken de coureurs meer te willen pushen. Verstappen heeft een kort onderstuur-momentje en Leclerc blokkeert zijn wielen bij het remmen voor de bocht. Later tikt Leclerc ook nog eens zachtjes de muur aan bij bocht 16. Het bleek een voorbode, want later vliegt Leclerc de muur in.

Door de crash wordt de kwalificatie vroegtijdig afgelast. Verstappen heeft geen kans meer om de tijd van Pérez te verbeteren en de Mexicaanse coureur begint morgen op de eerste plek. Alonso staat op P2 en Sainz op P3. Verstappen start op de negende plek.

Het circuit van Miami is een taaie om in te halen. Dus bekijk het positief: in plaats van dat we twee Red Bulls een paraderondje zien rijden, mogen we genieten van Max die alles gaat doen om van P9 naar P1 te rijden. En een Pérez die ongetwijfeld niet zijn eerste plekje wil opgeven.

Kwalificatie F1: Uitslag in Miami 2023

Q3

01. Pérez
02. Alonso
03. Sainz
04. Magnussen
05. Gasly
06. Russell
07. Leclerc
08. Ocon
09. Verstappen
10. Bottas

Q2

11. Albon
12. Hulkenberg
13. Hamilton
14. Zhou
15. De Vries

Q1

16. Norris
17. Tsunoda
18. Stroll
19. Piastri
20. Sargeant

Hoe laat begint F1 in Miami?

Zondag 21:30 uur Nederlandse tijd is de GP van Miami van 2023

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie