De vrijdagtrainingen in Miami lieten zien dat de coureurs nog moeten wennen aan het nieuwe asfalt bij het Hard Rock Stadium. Tijdens de eerste training schoten verschillende coureurs rechtdoor en crashte Hülkenberg stevig. In de tweede training ging het wederom een aantal keer fout. Deze keer vond Leclerc de muur. Nu is dat achter de rug en kunnen de coureurs een laatste keer oefenen voor het om de knikkers gaat.

Er hangen vandaag meer wolken boven het circuit gisteren. Daarom ligt de baantemperatuur lager en zijn de tijden die gereden worden ook een stuk lager. Toch is het belangrijk om genoeg kilometers te maken. Het weerbericht geeft namelijk af dat er morgen zomaar eens wat regen kan vallen. Doordat de 3e vrije training de laatste sessie is voor het parc fermé ingaat, is dit de laatste kans om de afstelling aan te passen voor eventuele regen.

Snelheid over één ronde

De coureurs die in het eerste deel naar buiten komen, doen vooral wat snelle rondjes op de zachte band. Verstappen is hierbij het snelst. Hij is 0,657 seconde sneller dan de eerstvolgende auto, wat die van Pérez is. Alonso en Leclerc volgen op een seconde afstand van Verstappen. Dat belooft veel goeds voor de regerend wereldkampioen als we straks gaan kwalificeren.

Later in de sessie komen er nog een aantal coureurs dichterbij de tijd van Verstappen, maar niemand is sneller dan de Nederlandse coureur. Het gat naar Leclerc op P2 is 0,406 seconde. Verstappen en zijn team hebben zelfs zoveel tijd over dat ze een fotootje kunnen maken met twee fans.

Elon Musk met Max Verstappen, Perez en Horner

Uitslag van de 3e vrije training voor de GP van Miami 2023

  1. Max Verstappen
  2. Charles Leclerc
  3. Sergio Pérez
  4. Carlos Sainz
  5. Esteban Ocon

Hoe laat begint F1 in Miami?

Zaterdag
Kwalificatie: 22:00 uur – 23:00 uur

Zondag
Race: 21:30 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)