Valtteri Bottas heeft zojuist pole position veroverd in de GP van Oostenrijk. Hamilton reed de tweede tijd en start ook op de voorste startrij. Verstappen start morgen op de derde plek op de medium banden.

Q1 en Q2

In de eerste kwalificatiesessie van 2020 is Max Verstappen het snelst. In Q2 doet Red Bull het anders dan de andere teams. Het team stuurt Verstappen en Albon naar buiten op medium banden, zodat ze de race ook op deze banden kunnen starten. De andere teams zullen allemaal op de softs starten. Beide Ferrari’s komen niet verder dan P10 en P11, waardoor Vettel is uitgeschakeld in Q2.

Q3

Als de auto’s de eerste keer rond gaan is Bottas het snelst en heeft hij Hamilton achter zich. Verstappen staat dan op de derde plek. Tijdens de laatste kwalificatiepogingen gaat Bottas de grindbak in. Hamilton en Verstappen zijn echter niet snel genoeg om de eerste tijd van de Fin te verbeteren. De posities blijven ongewijzigd. Bottas pakt pole, maar Verstappen start morgen op de medium banden wat hem ook een groot voordeel op kan leveren.

Kwalificatie van de GP van Oostenrijk 2020

01. Valtteri Bottas
02. Lewis Hamilton
03. Max Verstappen
04. Lando Norris
05. Alexander Albon

Data en tijden van de GP van Oostenrijk 2020

Zondag 05 juli 2020
Race: 15:10 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)