Max Verstappen is wereldkampioen! De Nederlander wist de GP van Japan te winnen. Na wat twijfel over welke puntentelling de FIA zou gebruiken, blijkt dat Verstappen niet meer ingehaald kan worden. De Nederlander pakt met nog vier races te gaan zijn tweede kampioenschap, maar wat staat er nu nog voor hem op het spel?

Door het behalen van zijn tweede wereldkampioenschap komt Max Verstappen in een illuster rijtje. Zo heeft hij evenveel kampioenschappen als Alberto Ascari, Jim Clark, Graham Hill, Emerson Fittipaldi, Mika Häkkinen en Fernando Alonso. Qua overwinningen staat Verstappen nu gelijk met Alonso, op 32 overwinningen.

Welke records kan Verstappen nog breken?

In de lijst met overwinningen heeft Verstappen nog wel wat werk voor de boeg, met Lewis Hamilton als lijstaanvoerder met 103 stuks. Toch zijn er nog een aantal records die Verstappen dit seizoen nog kan breken.

Meeste overwinningen in een seizoen

Max Verstappen kan nog steeds de coureur worden met de meeste overwinningen in een seizoen. Op dit moment staat de teller in 2022 op twaalf keer P1. Dit record staat op naam van Michael Schumacher. Hij finishte in 2004 dertien keer als eerste. Ook Sebastian Vettel wist dertien keer de overwinning te pakken. Dat deed hij in 2013.

Grootste puntenverschil tussen nummer 1 en 2

In 2013 wist Vettel ook het record voor het grootste gat in punten tussen P1 en P2 in kampioenschap te verbeteren. De Duitser scoorde 155 punten meer dan nummer twee Fernando Alonso. Het verschil tussen Verstappen en Pérez is nu 113 punten. Dit kan Verstappen in de komende races opkrikken naar 199 punten.

Hoogste puntenaantal ooit

Zonder de prestaties van Verstappen te onderschatten, wordt het de Nederlander wat makkelijk gemaakt doordat er steeds meer races bij komen. Lewis Hamilton scoorde in 2019 431 punten. Max Verstappen staat nu op 366 punten. Hij kan in de resterende GP’s nog 86 punten scoren.

Reacties

 • Zantman heeft op 17 oktober 2022 geschreven:

  Volgens mij kloppen de berekeningen niet helemaal. Verstappen kan in theorie nog 4x 26 punten halen (4x 25 voor een overwinning en 4x 1 voor de snelste ronde).
  Dus voor zowel het grootste puntenverschil en hoogste puntenaantal ooit kloppen de getallen niet.

  Reageer
 • Maxxie heeft op 9 oktober 2022 geschreven:

  Kan die niet nog 106 punten halen met 4 races te rijden?

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)