Dit is de auto waarmee Lewis Hamilton ervoor moet gaan zorgen dat Max Verstappen volgend jaar niet meer met nummertje één mag rijden. Of in ieder geval de kleurstelling waarmee hij dat wil doen, want dit is nog niet de uiteindelijk vorm van de Mercedes W13. Wel lijkt de auto meer te zijn dan alleen een showmodel, als je bijvoorbeeld kijkt naar de vloer van de auto.

De Mercedes W11 en W12 uit 2020 en 2021 wisselden hun zilverkleurige uiterlijk in voor een donkere kleurstelling, maar voor 2022 mag je deze F1-auto weer een ‘zilveren pijl’ noemen. Naast zilver bekleedt Mercedes de W13 met de kleur groen van Petronas en het rood van Ineos. De wieldoppen op de nieuwe velgen zien er stoer uit onder de nieuwe W13.

De coureurs van Mercedes in 2022

Dit jaar gaat Lewis Hamilton opnieuw proberen zijn achtste F1-wereldtitel te bemachtigen. Je kunt er in ieder geval zeker van zijn dat de motor competitief is, want dat is dezelfde unit als die van vorig jaar. Naast de auto zelf is er nog een grote verandering: het feit dat Hamilton dit jaar twee grote concurrenten heeft.

F1-auto Mercedes 2022

Nog geen wilde aerodynamische toevoegingen op dit showmodel van de Mercedes W13| Foto: © Mercedes

Naast Max Verstappen moet Hamilton het nu immers ook opnemen tegen George Russell. De jonge coureur wachtte drie jaar geduldig bij Williams totdat hij het stoeltje van Bottas mocht overnemen. Als zijn invalbeurt in 2020 een voorbode was, zal Russell dit jaar in ieder geval wel zijn eerste pole pakken, en zijn eerste overwinning.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)