We hadden al verwacht dat we nog niet het eindproduct van Mercedes hadden gezien tijdens de eerste shakedown, vorige maand in Barcelona. Maar dat de uiteindelijke auto zo radicaal zou verschillen van de concurrentie hadden we niet kunnen denken. Monden vielen open van verbazing en bewondering toen de Mercedes W13 vanochtend in Bahrein voor het eerst de baan op kwam. Mercedes heeft namelijk een manier gevonden om de sidepods volledig van de auto af te halen.

De sidepods zijn de brede units aan de zijkant van de auto waar een luchthapper op zit. Deze hebben als functie om de motor te koelen. Sidepods zijn niet per se goed voor de aerodynamica, maar wel noodzakelijk. Maar als de Mercedes zonder sidepods kan rijden, kunnen ze de hele auto een stuk gestroomlijnder maken.

De komende drie dagen mogen Hamilton en Russell testen of dit extreme ontwerp ook het gewenste effect heeft. Ga er maar van uit dat het grote publiek pas echt in Bahrein zal weten of dit de snelste oplossing is. Als dat het geval is, zullen we niet alleen de Mercedes zonder sidepods gaan zien, maar zullen andere teams in de toekomst ook zo snel mogelijk dit ontwerp willen overnemen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)