Gisteren spraken we al een vermoeden uit dat Max Verstappen zich een flinke zak geld liet toeschuiven voor het opnieuw tekenen bij Red Bull Racing voor de aankomende drie jaar. Andere teams hebben het succes van de Nederlander ook opgemerkt en een aanbod vanuit Ferrari of Mercedes zou niet ondenkbaar zijn. Uit zakelijk oogpunt zou het dus slim zijn om te wachten op aanbiedingen van andere teams, behalve als je huidige team met een aantrekkelijk aanbod komt.

Volgens de Italiaanse tak van Motorsport.com stijgt het salaris van Max Verstappen van 15 miljoen naar 40 miljoen euro per jaar, en dat is nog zonder bonussen, wat voorheen zo’n 225.000 euro voor een gewonnen race was en 45.000 euro per punt. En dan is er ook nog vriendje Jumbo Supermarkten. Hij zou daarmee ongeveer zoveel verdienen als Sebastian Vettel. Hamilton schijnt de 50 miljoen al gepasseerd te zijn. De Nederlander is zonder twijfel een van de bestverdienende coureurs van dit moment.

Niet alleen om het geld

Dat je niet gelukkig wordt van alleen poen najagen, bewijst oud-teamgenoot Daniel Ricciardo. Hij verliet Red Bull voor een salarisstrook van 25 miljoen euro per jaar van Renault. We gokken dat Verstappen zijn kansen op een wereldtitel hoog inschat en dat dat de belangrijkste motivatie is om tot en met 2023 bij de fabrikant van slaap in een blikje te blijven. Maar een beetje financiële motivatie is natuurlijk nooit mis.

Foto: Red Bull Content Pool

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)