Het regent op de Hungaroring voorafgaand aan de race. Als Max Verstappen vanuit de pitstraat naar de grid toe gaat, verliest hij daardoor de controle over zijn auto en crasht hij in de muur. Uiteindelijk is zijn auto net op tijd gerepareerd door de monteurs. Hamilton start deze race van pole position en hij heeft Bottas naast zich.

Een goede start voor Max

Bij de start kiest Verstappen gelijk erg goed positie en wint hij veel plaatsen om na de eerste bochten P3 te pakken. Bottas is ondertussen erg slecht weg en hij valt terug tot achter de Ferrari’s.

Al in de tweede ronde besluiten Leclerc en Bottas nieuwe slick banden te halen. Stroll, Vettel en Hamilton maken een ronde later een pitstop. Verstappen rijdt dan nog twee ronden door. Als de Nederlander weer op slicks naar buiten komt, rijdt hij op de tweede positie.

Eindelijk werkt de Red Bull

Op de nieuwe banden is Verstappen voor het eerst dit weekend snel op dit circuit. Bottas is ondertussen met een inhaalrace bezig en heeft moeite om voorbij de Ferrari van Charles Leclerc te komen. In ronde 10 passeert hij de Monegask eindelijk met DRS en kan hij op weg naar de Haas-auto’s en en Stroll. Magnussen en Grosjean haalden gelijk bij de start al nieuwe banden, waardoor zij dan op P3 en P5 rijden.

Na 33 ronden rijdt Bottas nog steeds achter Stroll. In die ronde komt hij naar binnen om nieuwe banden te halen, ook al zijn er telkens berichten over regen. Die regen zet uiteindelijk niet genoeg door en Verstappen en Stroll maken ook een pitstop. Bottas neemt daardoor de derde plek over van de racing point. Hamilton stopt ook, maar komt geheel niet onder druk te staan van iemand.

De inhaalrace van Bottas

Als iedereen nieuwe banden heeft, is Bottas aanzienlijk sneller dan Verstappen. De Fin rijdt dan ook op de zachtere medium banden, waarmee hij met rasse schreden dichterbij komt. Met nog ongeveer 25 ronden te gaan, zit Bottas in de buurt van Verstappen. Mercedes roept hem echter naar binnen in ronde 50 om harde banden te halen. Dat geeft Max weer wat ademruimte.

In de slotfase van de race moet Bottas 18 seconden goedmaken op Verstappen. Als de harde banden op de Mercedes nieuw zijn, maakt Bottas goede vorderingen. In de laatste ronde komt Bottas dichtbij genoeg om aan te vallen, maar het is niet genoeg om Verstappen te verslaan. Hamilton wint de race met gemak, Verstappen wordt knap tweede na een crash voor de race en Bottas mag de laatste podiumplek op.

Uitslag van de GP van Hongarije 2020

1.  L. Hamilton
2.  M. Verstappen
3.  V. Bottas
4.  L. Stroll
5.  A. Albon
6.  S. Vettel
7.  S. Pérez
8.  D. Ricciardo
9.  K. Magnussen
10.  C. Sainz Jr.
11.  C. Leclerc
12.  D. Kvyat
13.  L. Norris
14.  E. Ocon
15.  R. Grosjean
16.  K. Räikkönen
17.  A. Giovinazzi
18.  G. Russell
19.  N. Latifi
20.  P. Gasly

Foto: Red Bull Content Pool, Ferrari, Daimler AG, McLaren, Racing Point

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)