Na zestien geïmproviseerde raceweekenden is de laatste race van het seizoen alweer aangebroken. Aangezien de strijd om het kampioenschap al grotendeels beslist is en Verstappen waarschijnlijk ook niet meer de tweede plek gaat pakken, is de enige spanning nog in de middenmoot. Bij veel van die middenmoot-teams gaat er behoorlijk wat verschuiven. Deze race zal voor een groot deel dan ook in het teken staan van coureurs die hun laatste race bij een team of überhaupt in F1 rijden.

Zo is dit de laatste race voor Vettel in zijn Ferrari-tijdperk. In Abu Dhabi zullen we waarschijnlijk nog één laatste grazie ragazzi horen. Hij vervangt Perez, de racewinnaar van vorige week, die wel eens zijn laatste F1-race kan rijden. Het is ook goed mogelijk dat we Kvyat na dit seizoen niet meer terugzien. Van Magnussen weten we al dat hij naar IMSA gaat.

Het internet zal vooral betreuren dat Sainz weggaat bij McLaren en er zo een einde aan de bromance komt tussen hem en Norris. Al komt Ricciardo naar McLaren volgend jaar, dus met dat nieuwe duo zal er ook weer genoeg te geinen zijn. Door de verhuizing van Ricciardo, zal dit ook zijn laatste race bij Renault zijn. Op het moment van schrijven is het nog niet duidelijk of Hamilton dit weekend zal rijden.

Als je F1 met je vriendin kijkt, zal zij het vooral jammer vinden dat dit het laatste seizoen is dat er een roze auto op de grid start. Daarnaast is dit ook het laatste jaar voor het zwart-gele jasje van Renault. Alpine (die de naam Renault vervangt) zal volgend jaar in de kleuren van de Franse vlag rijden. Er is dus aankomende zondag genoeg reden om een traantje te laten. Maar er is ook alweer genoeg om naar uit te kijken voor volgend seizoen.

TopGears voorspelling voor de GP van Abu Dhabi 2020

01. Lewis Hamilton
02. Max Verstappen
03. Valtteri Bottas

Data en tijden van de GP van Abu Dhabi 2020

Vrijdag 11 december 2020
1e vrije training: 10:00 – 11:30 uur
2e vrije training: 14:00 uur – 15:30 uur

Zaterdag 12 december 2020
3e vrije training: 11:00 uur – 12:00 uur
Kwalificatie: 14:00 uur – 15:00 uur

Zondag 13 december 2020
Race: 14:10 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)