Nadat de eerste race in Australië uitdraaide op een teleurstelling voor Verstappen en een overwinning voor Vettel, kunnen we dit weekend weer ons opmaken voor een F1-race. Dit keer is het zetten van je wekker niet nodig. Tenminste, als je een semi-normaal slaapritme hebt. De race zal onder kunstlicht verreden worden in de woestijn. Dat betekent dat je pas aan het einde van de middag klaar hoeft te zitten. Hieronder hebben we een aantal punten waar je op moet letten tijdens deze race.

De remmen van Max Verstappen

Vorig jaar begon de pech van Max Verstappen in de woestijn. Na dertien ronden van de GP van Bahrein 2017 hielden zijn remmen ermee op en schoof hij rechtdoor de muur in. Nadat de eerste race van dit jaar toch enigszins teleurstellend was voor de Nederlander, hopen we deze race op een beter resultaat.

De pitstops van Haas

De GP van Australië leek een sprookje te zijn voor het enige Amerikaanse team in F1. Totdat beide auto’s de pitstraat binnenkwamen voor nieuwe banden. Zowel de banden van Magnussen als de banden van Grosjean werden niet goed op de auto gezet, waardoor het sprookje al voorbij was voordat het echt begon. Maar de auto’s van Haas leken voor dit drama wel veel snelheid te hebben, dus Verstappen moet toch op zijn spiegels gaan letten.

De snelheid van McLaren

Net als Haas wist McLaren ook hoge ogen te werpen tijdens de eerste race van het seizoen. Met een vijfde plek heeft het team het beste resultaat in een lange tijd neer te zetten. Zelfs Verstappen kwam niet voorbij de oranje auto van Alonso. Weet McLaren de goede resultaten vast te houden in Bahrein?

Het kapsel van Hamilton

Vettel verscheen in Australië al met een kapsel dat erop leek alsof hij ook onder zijn helm optimale aerodynamica wilde. Het hielp blijkbaar want hij won de race uiteindelijk. Daarom wil Hamilton hetzelfde trucje toepassen. Op zijn Instagram-verhaal liet hij al een tipje van de sluier zien. Gelukkig is de race in Bahrein een nachtrace en zullen we er niet te veel van hoeven te zien.

De GP van Bahrein in feiten en cijfers

Lengte: 5,4 kilometer
Aantal bochten: 15
Aantal ronden: 57
Meeste overwinningen: Sebastian Vettel, Fernando Alonso (3)
Ronderecord: 1:31.447 – Pedro de la Rosa, McLaren, 2005
Bandenkeuze: Medium – Soft – Supersoft

Programma Formule 1 in Sakhir

Vrijdag 6 april 2018
1e vrije training: 13:00 – 14:30 uur
2e vrije training: 17:00 – 18:30 uur
Zaterdag 7 april 2018
3e vrije training: 14:00 – 15:00 uur
Kwalificatie: 17:00 – 18:00 uur
Zondag 8 april 2018
Race: 17:10 – 19:10 uur

Foto: Red Bull Content Pool

Reacties

  • Chris heeft op 4 april 2018 geschreven:

    Volgens mij heeft Vettel het kapsel van Kim-Jung-un gekopieerd, hij had natuurlijk gehoord dat Trump die man Rocketman noemde, zo’n snelle bijnaam leek Vettel natuurlijk prima om races te winnen (en dat gebeurde ook meteen de 1e keer)

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)