Als afsluiting van het vreemde seizoen dat we hebben gehad, reist de Formule 1 voor een laatste triple header af naar het Midden-Oosten. Dit jaar zijn er twee GP’s in Bahrein en één in Abu Dhabi. Een van de races in Bahrein wordt verreden op het bekende Bahrein International Circuit; de andere wordt op de zogenaamde sqoval (square oval) gehouden. De eerste van de twee races in de zandbak is op het bekende circuit.

In de vorige race wist Lewis Hamilton met een knappe zege zijn zevende coureurstitel veilig te stellen. Valtteri Bottas was voorafgaand aan die race nog de enige die Hamilton theoretisch kon beroven van het kampioenschap, maar presteerde belabberd in Istanboel, waardoor die kans verkeken is.

De strijd om P2 tussen Verstappen en Bottas is nu ook zo goed als beslist. Max heeft nu een achterstand van 27 punten op de Fin. Dat gat lijkt te groot om te kunnen dichten in de laatste drie races. De laatste races zullen dus vooral om de individuele glorie van de overwinningen gaan. De top drie kan wat meer risico’s nemen, omdat ze toch niet meer voor hun plek in het kampioenschap hoeven te vrezen. Toch betwijfelen we of het vooraan in het veld nog spannend gaat worden de laatste races.

Waar het wel tot het laatste moment spannend blijft, is in de middenmoot. De afstanden in de strijd om best of the rest te worden, zijn bijzonder klein. Tussen P4 (Perez) en P9 (Albon) zit slechts 30 punten. Ricciardo staat op de zesde plaats en heeft maar een achterstand van vier punten op Perez. Bij de teams is het gevecht al net zo spannend. Vergeet dus maar even Verstappen, Hamilton en Bottas en verleg je focus de komende drie weken naar Perez, Leclerc en Ricciardo.

TopGears voorspelling voor de GP van Bahrein 2020

01. Lewis Hamilton
02. Max Verstappen
03. Valtteri Bottas

Data en tijden van de GP van Bahrein 2020

Vrijdag 27 november 2020
1e vrije training: 12:00 uur – 13:30 uur
2e vrije training: 16:00 uur – 17:30 uur

Zaterdag 28 november 2020
3e vrije training: 12:00 uur – 13:00 uur
Kwalificatie: 15:00 uur – 16:00 uur

Zondag 29 november 2020
Race: 15:10 uur

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie