Mercedes houdt geen gridstraffen over aan Oostenrijk

Het leek er in Oostenrijk even op dat de falende onderdelen in de auto’s van Mercedes niet alleen op de Red Bull Ring, maar ook bij de GP van Groot-Brittannië voor problemen zouden zorgen. Het vervangen van de onderdelen kan namelijk gridstraffen met zich meebrengen, waardoor de Mercedessen bij de start naar achteren geplaatst zouden worden. Het team van Hamilton en Bottas heeft echter laten weten dat zij geen straffen verwachten voor de GP van Groot-Brittannië.

De strijd om het kampioenschap

In de negen races die we in het Formule 1-seizoen van 2018 hebben gehad, is de leiding al vier keer gewisseld tussen Sebastian Vettel en Lewis Hamilton. De Ferrari-coureur heeft op dit moment één punt meer dan zijn rivaal en zal dus hoger moeten eindigen dan Hamilton om zijn leiding te behouden. Het zal een lastige opgave worden voor Vettel, want Hamilton rijdt een thuisrace en Mercedes heeft sinds 2013 alle races op dit circuit gewonnen.

De vorm van Verstappen

De stijgende lijn van Verstappen kwam afgelopen zondag tot een hoogtepunt met een overwinning voor het meegereisde Nederlandse publiek. Meer dan 25 punten per race zit er niet in, dus het is de vraag wat voor resultaat Verstappen kan behalen in Groot-Brittannië. De Red Bull zou niet heel sterk moeten zijn op Silverstone, maar hé, dat dachten we ook bij de Red Bull Ring. En als Max kampioen wil worden, heeft hij een goed resultaat nodig.

TopGears voorspelling voor de GP van Groot-Brittannië

1. Valtteri Bottas (mag hij ook een keer geluk hebben?)
2. Lewis Hamilton
3. Sebastian Vettel

De GP van Groot-Brittannië in feiten en cijfers

Lengte: 5,9 kilometer
Aantal bochten: 18
Aantal ronden: 52
Meeste overwinningen: Jim Clark, Alain Prost, Lewis Hamilton (5)
Ronderecord: 1:30.621 – Lewis Hamilton, Mercedes, 2017
Bandenkeuze: Hard – Medium – Soft

Data en tijden van de GP van Groot-Brittannië

Vrijdag 6 juli 2018
1e vrije training: 11:00 – 12:30 uur
2e vrije training: 15:00 – 16:30 uur

Zaterdag 7 juli 2018
3e vrije training: 12:00 – 13:00 uur
Kwalificatie: 15:00 – 16:00 uur

Zondag 8 juli 2018
Race: 15:10 – 17:10 uur

Foto: Daimler AG

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie