Heeft hij charisma? Check. Heeft hij aartsvijanden? Absoluut. Kan hij een beetje sturen? Als een van de beste. Nu Fernando Alonso ook nog eens gelieerd is aan Bond-automerk Aston Martin was een filmrol voor de Spaanse coureur nog nooit zo dichtbij. Bij het Goodwood Festival of Speed hebben we een gesprekje met Fernando Alonso en vragen hem of hij het ziet zitten om James Bond te spelen.

‘Ik zou het geweldig vinden, maar ik ben misschien niet zo goed in acteren. Misschien om de stunts te rijden, de gevaarlijkste delen van de film’, zegt Alonso. Dat is geen harde nee. En een Bond-auto neemt Alonso dan gewoon zelf mee. Aston Martin bouwde speciaal voor de F1-coureur de Valour om en noemde de nieuwe auto Valiant. Hoe is dat project precies tot stand gekomen?

Alonso over de Aston Martin Valiant

‘Eerst wilde ik een Valour, maar toen vroeg ik of het wat anders kon zijn. Ik ben een groot fan van aero-velgen en sommige onderdelen op straatauto’s. Ik vroeg het team of ze een speciale versie voor me konden maken’, vertelt Alonso. Dat wilde Aston Martin wel en vroeg Alonso om een lijstje te maken van de zaken die hij graag anders zou zien.

‘Toen we de lijst met dingen die ik wilde veranderen doornamen, zeiden ze ”Oké, misschien is het beter om een compleet nieuwe auto met een nieuwe naam te bouwen en er een gelimiteerde versie van te maken.” Vanaf dat punt zijn we gaan werken aan wat aerodynamische apparaten zodat de Valiant meer vermogen en minder gewicht zou krijgen – alles wat een racecoureur graag heeft’, zegt Alonso.

Overige Aston Martins van Alonso

Mocht Fernando Alonso ooit James Bond worden dan kan hij putten uit een uitgebreide collectie Astons. ‘Ik heb een oude Aston Martin DTM-auto uit 2019’, zegt de coureur. Daarnaast heeft hij zijn oog op een DB5. Daarnaast houdt hij van zijn DBX: ‘Het ding waar ik van houd bij die auto is dat hij geen last heeft van rollen of overhellen. Het platform is super stabiel en dat heeft me verrast.’

Daarnaast heeft Alonso ook een Valkyrie in de F1-kleuren in de bestelling staan. ‘De Valkyrie is het dichtste bij een F1-auto en ik rij een Aston Martin F1-auto om de week, dus ik wilde het ding dat daar het dichtst bij kwam’, zegt Alonso. De coureur hoopt dat de hypercar over twee weken wordt geleverd: ‘Mijn verjaardag is op 29 juli dus dat zou een mooie timing zijn.’

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)