De Leon Cupra R ST is al vrij snel met 300 pk, maar wat als je kinderen nog steeds elke dag te laat op school komen? Dan bel je even onze oosterburen en vraag je naar Hans-Jürgen om een bestelling te plaatsen. Met hulp van tuner Abt wordt jouw ST zo krachtig als een TCR-racer.

De Abt Leon Cupra R ST heeft 50 pk meer dan het origineel, waardoor het totale vermogen op 350 pk uitkomt. Het koppel stijgt met 10 procent, naar 440 Nm. Dit alles komt door de software van Abt. Het resultaat is een hogere topsnelheid van 260 km/u en een snellere spurt naar de 100 km/u. De precieze tijd is nog niet bekend; de standaard R ST doet het in 4,9 seconden.

Het vermogen en de prestaties opkrikken is niet het enige wat Abt doet met Leon Cupra R ST. De aangepaste ophanging zorgt ervoor dat de ST 15 millimeter dichter bij de aardbodem ligt. Het resultaat is een betere wegligging in de bochten. Meer vermogen vraagt ook om nieuwe velgen. De Abt Leon Cupra R ST heeft een schoenmaat groter gekregen en rolt nu op tienspaaks 20-inchers.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)