Ja hoor, AC Schnitzer gaat de BMW X5 M50i met 530 pk en 750 Nm heus wel een extra zetje geven, net als de X5 30d. Maar daar gaat dit bericht niet over, want de Duitse tuner wil nog niet verklappen hoeveel extra vermogen ze gaan injecteren. Eerst willen ze kwijt wat ze met de buitenkant doen.

De AC Schnitzer BMW X5 is puntiger en ligt lager bij moedertje aarde. De SUV staat niet op luchtvering; door verlagingsveren zakt de BMW 25 millimeter voor en achter. Spacers voegen 12 millimeter spoorbreedte toe voor een minimale verbetering in wegligging en een maximale toename in stance.

De spoorverbreders spelen lief samen met de standaard wielen en je kunt er ook voor kiezen om een setje hoepels bij AC Schnitzer te shoppen, tot maatje 22 inch. De tuner benadrukt dat er ‘praktisch geen beperkingen zijn als het gaat om het uiterlijk van de wielsets’. Paars, goud of knalgeel – het mag allemaal.

Daarbij monteert AC Schnitzer een nieuwe voorspoiler, een vleugeltje op het dak, luchtgaten in de motorkap en een lading badges. De AC Schnitzer BMW X5 zou meer downforce moeten hebben en volgens de tuner kan de verbouwde SUV elke uitdaging aan. Nu is het wachten op het extra vermogen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)