Het is tot nu toe nog geen tuner gelukt om de BMW 4-serie om te toveren tot een ware schoonheid. Wel moeten we voorzichtig bekennen dat de 4-serie al een beetje (een heel klein beetje) begint te wennen. Sowieso komt de auto beter tot zijn recht in het echt; de meeste foto’s zijn niet zo flatteus. AC Schnitzer waagt ook een poging om de Vier op te leuken. En voor de aardigheid stoppen ze gelijk meer vermogen in de AC Schnitzer BMW M440i.

Performance upgrades van AC Schnitzer

Voor de BMW 430i met 258 pk biedt AC Schnitzer een kitje aan waarmee vermorgen groeit naar 300 pk. Bij de BMW M440i xDrive wordt het pas echt leuk, want het vermogen groeit na een ingreep van 374 pk naar 420 pk. Dat is 60 pk minder dan de BMW M4, maar het toegenomen koppel (nu 600 Nm) overstijgt wel de 550 Nm van de BMW M4. We zijn erg benieuwd wat er gebeurt als je ze naast elkaar zet. Tuning voor diesels volgt nog.

Het uiterlijk van de AC Schnitzer BMW M440i

De AC Schnitzer BMW M440i krijgt een splitter op de voorbumper, een zwaard onder de zijskirts en de achterbumper krijgt eveneens wat extraatjes. Op de klep monteren ze een achterspoiler en waar het dak overloopt in de achterruit, komt nog een extra spoilertje. De velgen zijn ook van AC. Mooi? Weten we eigenlijk niet zo. We voelen in ieder geval niet direct de neiging om er een Flammenwerfer op te zetten.

Reacties

  • Martijn heeft op 28 februari 2021 geschreven:

    Het is bijna een audi met die grill zo… Ik kan er niet aan wennen, wat een gedrocht.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)