Ondertussen weet je dat de Alpine A110 een verslavend betrokken auto is, vriendelijk in z’n communicatie en tegelijkertijd aanmoedigend om hem en jezelf te pushen. Hij gaat af als een raketje en ketst de hoek om als een kitten.

En waarschijnlijk wil je er eentje. Al weet je het zelf misschien nog niet. De Première Edition is helemaal uitverkocht, maar gelukkig komt Alpine nu met de Pure en Légende. Beide houden de 1,8-liter viercilinder met 252 pk.

Alpine A110 Pure en Légende

Wat de Pure inhoudt, zit al in de naam. Het is een pure uitvoering zonder veel fratsen. Hij is meer gericht op rijplezier dan luxe. Lichter en harder, dus. We verwachten dat ie iets goedkoper is dan de Première Edition (67.000 euro)

De Légende zit helemaal aan de andere kant van het spectrum. Meer geluidsisolatie, leren stoelen en mooie koolstofvezel trimstukjes voor het interieur. Bovendien is de demping zachter. Dit is de auto waarmee je naar Zuid-Frankrijk wilt rijden.

McLaren did it

Alpine gaat dus McLaren achterna, die binnen de Sports Series bijvoorbeeld de comfortabele 570GT produceerde naast de 570S. En de 540C voor de kleinere portemonnee. Een prima strategie. De prijzen volgen nog.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)