Als verantwoordelijke huisvader of -moeder kun je de overbeet van je kinderen laten verhelpen door naar de orthodontist te gaan. Maar dan moet je per kind betalen. Investeer daarom liever in een kinderzeuler met vermogen. Als flink optrekken het hap-gereedschap niet rechtzet, dan is een keer flink remmen met een íets te losse gordel ook goed. Kijk bijvoorbeeld naar de Audi RS 4-R van Abt.

Abt zit niet stil. Lastig ook, met al dat vermogen. Eerst bouwen ze voor Jon Olsson een brute RS 6+, en daarna timmeren ze in één stuk door met de Audi RS 4-R. Daarmee is het RS-gamma van Abt weer compleet. De RS 4 deelt veel onderdelen met de RS 5, waaronder de motor. De ingreep om de extra ‘R’ te verdienen, is dan ook exact hetzelfde als de Audi RS 5-R.

Specificaties Abt Audi RS 4-R

Abt schroeft het vermogen van 450 naar 530 pk en het koppel van 600 Nm naar 690 Nm. De 0-100 tijd is nu 3,8 seconden (-0,3 s). De Audi RS 4-R is daarmee nipt sneller dan een standaard RS 6 (-0,1 s), maar niet sneller dan de Performance (+0,2 s) De topsnelheid van de RS 4 Avant ligt nu op 280 km/u.

De prestaties zijn niet heel schokkend, maar de RS 4-R koop je vooral om onderscheidend te zijn. Abt plakt een lading koolstofvezel op de Avant en geeft ‘m flinke koolstofvezel kanonnen als uitlaten. Gecharmeerd? Abt bouwt er slechts vijftig. Dus weer er snel bij. Abt vraagt 113.790 euro voor de Audi – en dat is natuurlijk zonder BPM en BTW. Heb je al een Audi RS 4? Dan moet je 29.900 euro meenemen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)