De Audi 90 IMSA GTO is een van de coolste raceauto’s ooit gemaakt. Het enige wat gespaard bleef van de Audi 90 was de naam. De rest van de onderdelen had één functie: winnen. De 2,2-liter vijfcilinder blies 720 pk naar alle wielen. In feiten was het een Groep B-aandrijflijn in een buizenframe met daaromheen een van de wildste koetsen ooit.

Dat ding was cool. En Audi weet het. Daarom brengt Audi deze Audi TT Clubsport Turbo naar SEMA in Las Vegas. De Clubsport Turbo kende we al, maar niet in deze uitvoering. De knotsgekke Audi TT is een eerbetoon aan de Audi 90 IMSA GTO.

Wat zijn de specificaties?

Dit is de TT Clubsport Turbo, en het belangrijkste wat je over ‘m moet weten, is dat ie 600 pk heeft. En 650 Nm. In dit geval is de machine uitgerust met twee elektrische turbo’s, waardoor er meer vermogen bij hoge toeren aanwezig is en – heel belangrijk – enige hatelijke turbolag achterwege blijft.

Van 0 naar 100 km/u gaat de Audi TT Clubsport Turbo in slechts 3,6 seconden, en dat terwijl ie is uitgerust met een derde pedaal en zo’n pook-geval. Mede verantwoordelijk hiervoor zijn natuurlijk de quattro-aandrijving en die elektrische turbo’s, die de auto alleen al in de eerste 2,5 seconden zes meter verder verplaatsen dan normale turbo’s zouden doen. De topsnelheid? Een comfortabele 310 km/u.

Is ie zo cool als de Audi 90 IMSA GTO? Nee, maar dat zijn er maar weinig. De hommage is trouwens niet zo ongrijpbaar als het origineel: het is nog een studiemodel. Hieronder zie je een video van de hommage bij de vriendjes van Ken Block: The Hoonigans.

Video: Audi TT Clubsport

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear