‘Wir müssen alle Aufzeichnungen bekommen! JETZT, SCHNELL!’ klinkt het in het hoofdkwartier van de Volkswagen Groep. De conglomeraat heeft recordbloed geproefd en is onstuitbaar. Na twee Pikes Peak-records en een lading Nürburgring-records wil het concern ook het record voor de snelste productieauto op dezelfde Pikes Peak.

De Volkswagen ID R greep vorig jaar het elektrische record, het algehele record en de Bentley Bentayga mag zich de snelste SUV op Pikes Peak noemen. Nu drapeert Bentley de Continental GT in dezelfde groene kleuren als zijn SUV-broer. Ze willen deze maand nog de eer van de snelste productieauto op de berg weg grissen bij David Donner en zijn Porsche 911 Turbo S (991).

Op jacht naar het Pikes Peak-record voor productieauto’s

De tijd om te kloppen is 10 minuten en 26,896 seconden, en het is aan PP-veteraan Rhys Millen om het varkentje te wassen. Omdat het gaat om een productieautorecord, mag Bentley niets aan de Continental GT veranderen op een rolkooi, een brandblusser en een stoel na. Door het interieur te verwijderen, compenseert Bentley het gewicht van de kooi.

De W12 produceert nog altijd 635 pk en 900 Nm. De 0-100-tijd zal onderaan de berg 3,7 seconden bedragen en de topsnelheid 333 km/u. Maar hoe hoger de Continental komt, hoe ijler de lucht wordt en hoe meer het vermogen zal afnemen. De finish ligt op 4,3 kilometer hoogte. Op 30 juni probeert Bentley het Pikes Peak-record te verbreken.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)