Moet een limousine goed rijden? Bentley denkt van wel. Dit is de nieuwe Bentley Flying Spur en het merk gooide er een lading op de bestuurder georiënteerde tech tegenaan om er zeker van te zijn dat het de vernuftigste sedan van Bentley ooit is. Chauffeurs hadden het nog nooit zo goed.

Alle wielen sturen mee om de Bentley Flying Spur zo wendbaar mogelijk te maken op lage snelheden en zo stabiel mogelijk op hoge snelheden. De vierwielaandrijving drijft onder normale omstandigheden alleen de achterwielen aan. Zodra deze grip dreigen te verliezen, springen de voorwielen bij.

En zelfs dan gaat slechts 31 procent van het koppel naar de voorwielen, ook in de Sport-modus. Bij de vorige generatie van de sedan was de verdeling nog 40/60 voor/achter. Er is 130 millimeter meer wielbasis dan voorheen en de totale lengte is nu 5.316 millimeter. De breedte is 1.978 millimeter.

Specificaties Bentley Flying Spur

De bekende 6,0-liter twin-turbo W12, die je kent uit de Continental GT, produceert 635 pk en 900 Nm koppel. De 0-naar-100-tijd is 3,8 seconden en de topsnelheid is 333 km/u. Hij weegt een forse 2.437 kilo. De topsnelheid haalt hij alleen in de zesde versnelling – de overige twee zijn overdrives voor minder verbruik op de snelweg.

De Bentley Flying Spur pronkt zelfs met de beste carrosseriestijfheid in zijn klasse. Als je je nu zorgen maakt over de personen achterin: de luchtvering met drie kamers slaat een enorme kloof tussen de instellingen. De Flying Spur belooft sportief te zijn in de daarvoor bestemde modus en zeer comfortabel in de Comfort-modus.

Achterin monteert Bentley verwarmde en geventileerde massagestoelen, en je kunt een volledig glazen dak nemen met alcantara zonnewering. De roterende Toblerone in het dashboard is er ook weer. Met een druk op de knop verdwijnt het navigatiescherm en verschijnen drie tellers, voor een digitale detox in je interieur.

Een detox die verstoord wordt als je de optie voor negentien speakers en 2.200 watt aan geluid aanvinkt. Ook andere opties zijn duizelingwekkend. Je kunt 3D-gestikt leer bestellen en er zijn zelfs mogelijkheden om de aluminium oliedop te personaliseren. Je kunt je lol op. Prijzen volgen nog.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)