In Beijing presenteert Bentley deze Mulsanne, die – inderdaad – gewoon een Mulsanne is, maar dan interessanter voor koperdieven. Tot je onder al het hoogwaardige metaal, hout en leer kijkt en ziet dat er plug-in hybride techniek in verwerkt zit.

De Hybrid Concept, zoals deze auto heel simpel heet, dient als showcase voor Bentleys nieuwe plug-in hybride avonturen die ze vanaf 2017 aangaan met het aanstaande SUV-model. Uiteindelijk is de bedoeling dat tegen 2020 zo'n 90 procent van de beschikbare Bentley-modellen wordt aangeboden als plug-in hybride.

De elektrotechniek werkt in combinatie met de bekende Bentley-motoren, dus als je bang was voor astmatische viercilinders in Continentals, kun je weer onder je tafel vandaan kruipen. Dit is een logische weg voor het luxemerk; immers, hun klanten hechten waarde aan snelheid en power, maar zullen op steeds meer plaatsen – denk aan grote steden – profijt ondervinden van een lagere uitstoot.

De plug-in hybride Bentley zou zo'n 25 procent meer vermogen hebben, terwijl de gemiddelde CO2-uitstoot met 70 procent wordt teruggebracht. Volledig elektrisch rijden kan tot een afstand van 50 kilometer.

Reacties