Helaas is een songtekst niet rechtsgeldig als excuus, anders kon deze bestuurder met Queen een goede verdediging presenteren (‘stop me nu niet, want ik heb het naar m’n zin’). De man had het namelijk te erg naar zijn zin om zich te laten stoppen door iets simpels als een invordering van het rijbewijs. Tijdens een rondrit werd hij op zondagochtend betrapt met een snelheid van 200 km/u op de snelweg A2, waar je maar 100 km/u mag. Zijn roze pasje mocht hij toen meegeven aan de agenten en zelf mocht hij niet meer verder rijden.

De bestuurder zonder rijbewijs reed door

Later op de dag kwam dezelfde bestuurder (dus zonder zijn rijbewijs) een snelheidscontrole tegen aan de Deltaweg in Zeeland. Toen de politie hem aan de kant zette, probeerde de man nog snel van stoel te wisselen met zijn passagier. De agenten zagen de grote wisseltruc gebeuren en beide inzittenden van de auto (de foto is ter referentie, we weten niet welke auto het was) kregen een boete. De hoogte van de boete is niet bekend.

Andere boetes

Tijdens controles van de Streetgasm-rit werd nog een andere bestuurder gepakt die 160 km/u reed waar 100 was toegestaan. De controle was een reactie op meerdere meldingen van een ‘stoet van dure sportauto’s’, zo meldt de politie. Het lijkt erop dat een paar deelnemers het voor de rest verpestten. ‘Agenten spraken bij een benzinestation met enkele deelnemers, die beaamden dat deze rit rumoerig verliep en dat er te hard werd gereden’, aldus de politie.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie