Automerken zijn naarstig op zoek naar modellen uit het verleden of uit films om nieuw leven in te blazen. Ford deed het met een nieuwe versie van de Bullitt Mustang en Aston Martin komt zelfs met een replica van de Aston Martin ‘Goldfinger’ DB5 – met werkende kentekenplaatflipper. Als dit dan toch een trend aan het worden is, mogen wij dan ook een voorstel doen voor het volgende prolongatie-model?

Laten we vooral dit momentum vasthouden en doorpakken met meer replica’s van filmauto’s. Je denkt nu waarschijnlijk direct aan Eleanor, de General Lee, KITT of de Mirth Mobile. Maar liever kiezen wij voor een van de coolste BMW’s ooit gebouwd: de BMW 750iL (E38) uit Tomorrow Never Dies. Met als voorwaarde dat de 7-serie voorzien is van alle gadgets die Q bedacht voor de BMW.

Welke gadgets had de BMW 750iL uit Tomorrow Never Dies?

James Bonds BMW 750iL kreeg machinegeweren (dat mogen wat ons betreft ook paintballgeweren zijn), raketten (Nerf-pijltjes?), een uitschuifbare bumper met spijkers (eh, een minibar?), een uitschuifbare zaag op de motorkap en zelfreparerende banden. De beste features – een assistente met een Duits accent en besturing via de telefoon – kunnen ze bij BMW uit de schappen van de huidige BMW 7-serie plukken.

De V12 met 326 pk zou eventueel vervangen mogen worden door het exemplaar uit de huidige M760Li, maar dat hoeft niet – we zijn de lastigste niet. Wel willen we dat ie afgeleverd wordt in een grote houten kist, net als in de film.

We maakten trouwens een overzicht van de meest (en minst) geslaagde combinaties tussen celluloid en Euro 98. Die lees je in TopGear Magazine 159.

Reacties

  • Chris heeft op 21 augustus 2018 geschreven:

    Dat was de laatste 7 serie die mooi was, daarna ging het bergafwaarts, vooral die Bangle-versie

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)