De Ford Transit was vroeger de lieveling van mensen die aan de verkeerde kant van de wet opereerden in Engeland. Geen ander busje was sneller en de laadruimte bood alle plek voor de buit. Tegenwoordig kiezen boeven liever iets uit Duitsland, en het liefst iets met een hoop vermogen. Bijvoorbeeld een Audi RS of een Mercedes-AMG. Een Volkswagen Golf R blijkt ook uitermate geschikt.

Op 14 september jatte een groep van vijf dieven een toilet in Engeland. Het toilet is gemaakt van massief goud en daarom 6 miljoen dollar waard. De overval gebeurde diep in de nacht, zoals een toiletbezoekje dat betaamt. Omdat er nog niemand veroordeeld is en de gouden troon nog niet terecht is, geeft de politie nu beelden vrij van de vluchtauto. Het is een blauwe Golf R van de meest recente generatie. De hatchback was ruim en snel genoeg voor de klus.

De gouden troon heet ‘America’

De kaktroon van 18-karaats goud stond in het Blenheim Palace in Oxfordshire, Engeland. Italiaan Maurizio Cattelan bedacht het kunstwerk en noemde het ‘America’. Het stond daar voor een expositie. Omdat de gouden pot (is weer eens wat anders dan een pot met goud) gecureerd was op 6 miljoen dollar, was de beveiliging aangescherpt, maar duidelijk niet genoeg.

Drie dieven drongen het paleis binnen om de troon te jatten terwijl twee vluchtauto’s met bestuurder buiten stonden te wachten. Een van de vluchtauto’s was een blauwe Golf R met 300 pk. De Thames Valley Police gaf beelden vrij van de Golf omdat deze het meeste opviel. Wat de andere vluchtauto was, vertelt de politie niet.

Inmiddels zijn twee mannen aangehouden, eentje van 66 jaar en eentje van 35 jaar. Ze zijn op borgtocht tot volgende week. Het gouden toilet van 6 miljoen dollar is nog niet terecht. De politie hoopt tips te krijgen na het vrijgeven van de foto’s van de blauwe Volkswagen Golf R. De politie meldt niet of het een gestolen voertuig is. De verzekeraar keert een royale beloning uit aan de gouden tip.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)