Naast het net gevist bij het bestellen van een Bugatti Chiron Super Sport 300+? Pech, dan had je maar eerder een Bugatti moeten bestellen. Klanten die al een Chiron of Veyron kochten, kregen voorrang op één van de dertig exemplaren van de snelste productieauto ter wereld, waarvan de productie start in 2021. Zij stonden waarschijnlijk in de rij om 3,5 miljoen euro over te maken aan de Frans/Duitse autobouwer.

Wil je de lege plek in jouw garage met geen enkele andere auto vullen? Dan heb je geluk. Een van de kopers bedacht zich (of, nog waarschijnlijker, ziet een kans om een zakcentje te verdienen) en zet zijn Bugatti Chiron Super Sport te koop. Voor 3.900.000 euro (ex. belastingen) mag jij het plekje in de wachtrij kopen van een Oostenrijkse aanbieder in Kitzbühel. Dat is een prijsstijging van 400.000 euro. Of je ‘m dan nog zelf mag samenstellen, is niet bekend.

Met 1.600 pk is het de krachtigste Bugatti ooit gemaakt De 8,0-liter W16 met vier turbo’s kreeg de bijnaam Thor. De achterkant van de Super Sport is langer en de aerodynamica is aangepast om een topsnelheid van 300 mijlen per uur te halen. Er zat nog meer in het vat, dus een snelheid van 500 km/u is hoogstwaarschijnlijk mogelijk. Een rolkooi en een kuipstoel zijn optioneel en wellicht verstandig.

Je krijgt meer dan een auto

De koper mag zich rekenen tot een zeer exclusief clubje van dertig eigenaren. Maar dat is niet het enige. Bugatti zet voor jou het hek van het circuit Ehra-Lessien open zodat jij een de volle potentie van de Bugatti Chiron Super Sport kunt ervaren. Jij krijgt dus op een veilige plek de kans om een poging te wagen om de 500 km/u aan te tikken. Buiten het circuit is de auto overigens begrensd op een nog nader te noemen snelheid.

Advertentie

Reacties

  • jay heeft op 23 februari 2021 geschreven:

    wojo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!maar 3,5 milioen voor 500 kmp

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie